Ρόδος: Γνωριμία με τα Δίκτυα ΠΕ της ΕΕΠΦ

Μετά από πρόσκληση των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου προς την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Ποθητή Λόη και κ. Μουλά Ευαγγελία, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 σεμινάριο 35 εκπαιδευτικών στο νησί της Ρόδου. Την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης εκπροσώπησαν ο Σταμάτης Σκαμπαρδώνης, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και η Σοφία Καινούργιου, μέλος του Δ.Σ.

Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν η ιστορία και οι δράσεις της Εταιρίας, καθώς και των εκπαιδευτικών δικτύων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, με ιδιαίτερη αναφορά στο δίκτυα «Οικολογικά Σχολεία» και «Μαθαίνω για τα Δάση», από τον κ. Σταμάτη Σκαμπαρδώνη. Ακολούθησε βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Σχεδιασμός περιβαλλοντικού μονοπατιού» από την κ. Σοφία Καινούργιου.

Το ενδιαφέρον των 35 εκπαιδευτικών ήταν έντονο και η ατμόσφαιρα θερμή. Να σημειωθεί πως οι εκπαιδευτικοί ήρθαν από κάθε γωνιά του πανέμορφου νησιού αλλά και από το γειτονικό νησί της Κω. Ανταλλάχτηκαν απόψεις, ιδέες, έγιναν συνεργασίες και εκφράστηκαν ευχαριστήρια εκ μέρους των εκπαιδευτικών προς την Ε.Ε.Π.Φ., τόσο για την παρουσία των μελών της στο σεμινάριο, όσο και για τη βοήθεια που προσέφεραν στο δύσκολο έργο τους στην παραμεθόριο αυτή περιοχή.

Ευχή όλων να συνεχιστεί στο μέλλον η πολύτιμη αυτή συνεργασία.

Χριστίνα