Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

Νηπιαγωγείο Λακκώματος, 26/09/2024 - 10:11

Δεντροφύτευση οπωροφόρων δέντρων, στην οποία συνεργάστηκαν τα Νήπια, οι γονείς και οι Νηπιαγωγοί. Ο στόχος της δραστηριότητας, να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση και αγάπη για τα δέντρα, να συνειδητοποιήσουν ότι κρύβουν μέσα τους ζωή και χρειάζονται αγάπη και φροντίδα για να μας δώσουν καρπούς. Σε συνέχεια αυτής της δραστηριότητας, φτιάξαμε ένα σπιτάκι στον οπωρώνα μας με την ελπίδα να βρουν φωλιά τα πουλιά της αυλής μας .

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 26/09/2024 - 10:11

@ Ένα πολύ όμορφο δώρο έφτασε σήμερα στο σχολείο μας. Πρόκειται για έναν έγχρωμο εκτυπωτή τελευταίας τεχνολογίας, που μας τον έστειλε η ΕΣΗΕΑ , Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, σαν επιβράβευση των δράσεων μας , που αφορούν την ιστορική έρευνα και την δημοσιοποίηση ιστοριών.

@ Τις ιστορίες αυτές τις καταγράφουμε μέσω του προγράμματος «Ψηφιοποιώ την ιστορία του τόπου μου » και τις δημοσιοποιούμε μέσω της σχολικής μας εφημερίδας «Το ΘΗΤΑ της Θερμής».

Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βόλου Προμηθέας, 26/09/2024 - 10:10
Τα παιδιά είναι σαν τα λουλούδια... Για να ανθίσουν χρειάζονται αγάπη και φροντίδα!

Η δημιουργία ενός μικρού σχολικού κήπου είναι μια εξαιρετική δραστηριότητα για να ενθαρρυνθεί η επαφή των μαθητών με τη φύση και να μάθουν για την καλλιέργεια φυτών.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 26/09/2024 - 10:10

Τι κοινό έχουν οι κατασκευαστές της McLaren Mercedes που προπορεύονται στο πρωτάθλημα κατασκευαστών της F1 με τους/τις μαθητές/τριες του τμήματος Γ1 Γυμνασίου του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου; Μα φυσικά, ότι είναι και οι δύο εξαίρετοι κατασκευαστές.

Η αγάπη των μαθητών μας για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, μας οδήγησε στο να δημιουργήσουμε το δικό μας μονοθέσιο και να μας δείξει την ταχύτητα του εντός της τάξης μας, υπό το άκουσμα των επίσημων ηχητικών της F1.

Οι μαθητές/-τριες μας διασκέδασαν καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης και είναι έτοιμοι να φέρουν εις πέρας το επόμενο project.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 26/09/2024 - 10:10

Οι μαθητές/τριες του τμήματος Δ1 Γυμνασίου του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου, έχουν ιδιαίτερη αγάπη για τους μικρούς τετράποδους φίλους και αποφάσισαν να κατασκευάσουν και προγραμματίσουν την κίνηση ενός σκύλου οδηγού.

Με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού τους, κου. Παναγιώτη Τσιαβού, οι μαθητές/τριες μας, γνώρισαν τον σκύλο οδηγό, ποιοι άνθρωποι έχουν ανάγκη ένα τέτοιο σκυλάκι και πως εκπαιδεύονται ώστε να μπορούν να παρέχουν τη βοήθεια τους, στους συνανθρώπους μας.

Οι μαθητές/-τριες μας διασκέδασαν καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης και είναι έτοιμοι να φέρουν εις πέρας το επόμενο project.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 26/09/2024 - 10:07

Στο πλαίσιο των δράσεων Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που πραγματοποιούνται και τη φετινή χρονιά στο σχολείο μας, οι μαθητές του τμήματος Γ1 Γυμνασίου του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου, κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν έναν Drawing Machine (Spirograph).

Με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού τους, κου. Παναγιώτη Τσιαβού, οι μαθητές/τριες μας, γνώρισαν τον σπειρογράφο, ο οποίος είναι μια συσκευή γεωμετρικής σχεδίασης που παράγει μαθηματικές καμπύλες ρουλέτας της ποικιλίας που είναι τεχνικά γνωστή ως υποτροχοειδή και επιτροχοειδή.

8ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης “Γεώργιος Σκεπάρνης”, 26/09/2024 - 10:12

Στα πλαίσια του προγράμματος "ΦΥΤΕΥΩ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΤΩ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ", που υλοποιεί το σχολείο μας κάθε χρόνο, οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ τάξης πότισαν τα μικρά δεντράκια που φύτεψαν πέρσι. 

8ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης “Γεώργιος Σκεπάρνης”, 26/09/2024 - 10:12

Στο μάθημα των Εικαστικών οι μαθητές κατασκεύασαν σελιδοδείκτες χρησιμοποιώντας

χαρτόνι από τις παλέτες των βιβλίων που μοιράστηκαν στο σχολείο. Με αυτόν τον τρόπο

υλοποιούμε δράση "Κυκλικής Οικονομίας".

 

 

 

 

4ο ΓΕΛ Ηλιούπολης , 26/09/2024 - 10:10

Θα μελετηθεί η επίδραση του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος στα αρχαία μνημεία

1o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ, 26/09/2024 - 10:06

Την Πέμπτη 11-04-2024 στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού πρoγράμματος με τίτλο ”ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΉ ΚΡΙΣΗ” πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Καλαμαριά.

Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, 26/09/2024 - 10:05

Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024, μία ημέρα πριν την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς, το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης άνοιξε την αγκαλιά του για να υποδεχτεί τα φετινά νήπια και προνήπια.

Οι μαθητές/τριες συνοδεία των γονέων τους προσήλθαν με ενθουσιασμό στο νέο τους σχολείο και γνώρισαν τη νηπιαγωγό τους αλλά και τους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων, την τάξη τους, το σύμβολό τους καθώς και τους ατομικούς χώρους φύλαξης των προσωπικών τους αντικειμένων.

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 26/09/2024 - 10:04

@@ Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των μαθητών και των γονέων τους στα τμήματα δημιουργικών δραστηριοτήτων, που πρόκειται να ξεκινήσει το σχολείο. Στα πρώτα τρία εξ αυτών οι συμμετοχές και η έναρξη λειτουργίας τους έχουν ως εξής :

@@ Στο τμήμα «Συνυπάρχω μέσα από τον αθλητισμό» δήλωσαν ήδη συμμετοχή 14 μαθητές -μαθήτριες. Γυμνάστριες θα είναι η Στράτια και η Νεφέλη και χώρος διεξαγωγής η αυλή του σχολείου κάθε Τετάρτη από 3-4.30μμ.   

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 13/09/2024 - 11:05

@Με τον καθιερωμένο αγιασμό, που τέλεσε ο εφημέριος της κωμόπολης π. Γεώργιος Καλέλλης σήμερα στις 9.15 το πρωΐ άρχισε η νέα σχολική χρονιά στο Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής.

@ Στην τελετή παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Θερμής Χρ. Τσιβγούλης, ο Πρόεδρος της κοινότητας Θ. Σπύρου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Στρ, Χαραλαμπέλλης, οι μαθητές του σχολείου και πολλοί γονείς.

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 13/09/2024 - 11:03

@@ Καθαρίστηκε σήμερα Δευτέρα  9/9/ 2024  η σχολική αυλή στο Δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο της Θερμής . Το συνεργείο που έστειλε η Σχολική Επιτροπή έκοψε τα χόρτα, μάζεψε τα σκουπίδια και κλάδεψε τα δέντρα και τους θάμνους.

@@ Την  Παρασκευή 6/9/2024  έγινε  ένας πρώτος ευπρεπισμός του αύλειου χώρου με τη βοήθεια προσωπικού καθαριότητας (που μας διέθεσε ο Πρόεδρος της Θερμής, Θ. Σπύρου τον οποίο ευχαριστούμε θερμά) και της καθαρίστριάς μας.

6ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας, 10/09/2024 - 12:35
Δώρα καλωσορίσματος

Τα φετινά δωράκια καλωσορίσματος έγιναν με μαρκαδόρους που δεν γράφουν πια και μαζεύαμε όλη την προηγούμενη σχολική χρονιά! Χρησιμοποιήσαμε γύρω στους 250 μαρκαδόρους και φυσικά κρατήσαμε τα καπάκια τους για κάποια άλλη κατασκευή.  

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 06/09/2024 - 13:54

@ Μία πολύ χρήσιμη ιατρική συσκευή, απέκτησε το Σχολείο μας . Πρόκειται για απινιδωτή, που μας παραχωρήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος KIDS SAVE LIVES - ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ ,που υλοποίησε πέρυσι η σχολική μας μονάδα.

@ Ο απινιδωτής θα τοποθετηθεί το επόμενο διάστημα από ειδικό συνεργείο δίπλα στην κεντρική είσοδο του σχολείου. Για τη λειτουργία του θα γίνει προσεχώς ενημέρωση - παρουσία μαθητών , δασκάλων και γονέων –κηδεμόνων.,

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 02/09/2024 - 10:53

@ Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ξεκίνησε φέτος -λόγω της κλιματικής αλλαγής- ο τρύγος στους αμπελώνες της Λέσβου. Παλιά ο τρύγος ξεκίναγε τα Σταυροδεύτερα, δηλαδή τη μέρα μετά του Σταυρού. Φέτος όμως οι μεγάλες και παρατεταμένες ζέστες είχαν σαν αποτέλεσμα, να ωριμάσουν νωρίτερα τα σταφύλια.

@ Η Λέσβος έβγαζε από την αρχαιότητα σπουδαία κρασιά όπως το κρασί της Μήθυμνας που θεωρούνταν το νέκταρ των Ολύμπιων Θεών. Φημισμένος, ήταν ο Λέσβιος οίνος, στα χρόνια του Βυζαντίου, αλλά και αργότερα στα χαρέμια των σουλτάνων της.

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 02/09/2024 - 10:52

«Ψαράδες του Πολιχνίτου» ήταν το τίτλος της  έκθεσης έργων ζωγραφικής του συνταξιούχου δασκάλου και για πολλά χρόνια διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Πολιχνίτου Λέσβου Κώστα Καλαθά, που λειτούργησε  στο Πολύκεντρο της κωμόπολης μέσα στον Αύγουστο. .

@ Ο ζωγράφος  με καταγωγή από τη Λήμνο "πολιτογραφήθηκε" Πολιχνιάτης αφού παντρεύτηκε εκεί και υπηρέτησε στο Δ.Σ. της κωμόπολης για πολλά χρόνια.  Άφησε  μάλιστα το καλλιτεχνικό του αποτύπωμα στο Δημοτικό σχολείο του χωριού ζωγραφίζοντας έναν τοίχο του διδακτηρίου και προσφέροντας έτσι ένα μόνιμο σκηνικό για τις σχολικές γιορτές .

5ο Γυμνάσιο Καρδίτσας, 26/08/2024 - 12:00

Ιανουάριος 2024, 5o Γυμνάσιο Καρδίτσας
Το σχολείο μας δημιούργησε ένα «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ CLUB», στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες από τον Ιανουάριο του 2024 έως τον Ιούνιο του 2024.
Η περιβαλλοντική ομάδα δημιουργήθηκε με στόχο την ευαισθητοποίηση
των μαθητών σε θέματα αειφορίας και περιβάλλοντος, καθώς και
την ενεργή συμμετοχή τους σε δράσεις που θα προάγουν την οικολογική
ευαισθητοποίηση και την καλλιέργεια των δεξιοτήτων τους.
Ατομικοί στόχοι ήταν οι μαθητές:

5ο Γυμνάσιο Καρδίτσας, 26/08/2024 - 12:01

Επισκεφτείτε μας στην ιστοσελίδα για περισσότερες πληροφορίες και ενημερώσεις.

 

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων