Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

Νηπιαγωγείο Αγίου Σύλλα, 13/11/2019 - 15:32

Διαβάσαμε το βιβλίο της Κ. Αρμενιάκου "Η κυρά Δημοκρατία" και το συνδέσαμε με τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Αφιερώσαμε ένα κόκκινο γαρίφαλο στους φοιτητές της 17ης Νοεμβρίου 1973. Η δράση στόχευε στην ενίσχυση της αξίας του θεσμού της Δημοκρατίας

Νηπιαγωγείο Αγίου Σύλλα, 13/11/2019 - 15:31

Με αφορμή την Επέτειο του Πολυτεχνείου μιλήσαμε για τη Δημοκρατία. Στο δάσος έχουν εκλογές για να εκλέξουν αρχηγό. Τα παιδιά προτείνουν υποψήφιους και φτιάχνουμε το ψηφοδέλτιο. Μαθαίνουν την κάλπη, το παραβάν, την καταμέτρηση, τα αποτελέσματα... Ο νέος αρχηγός θα είναι για πάντα; Πόσο διαρκεί μία θητεία; Μαθαίνουμε το Δ της Δημοκρατίας και το μετασχηματίζουμε σε δεντράκια, κομμάτια τούρτας και ότι φανταζόμαστε!!

Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 12/11/2019 - 12:26

- Ένας έξυπνος και εντυπωσιακός τρόπος, που αφυπνίζει το ενδιαφερον των μαθητών για την στοματική υγεία 

- Ποιος είναι ο πιο πειστικός τρόπος να κάνεις τα παιδιά να πλένουν τα δόντια τους για να μη χαλάσουν; Ασφαλώς θα χρειαστεί  ένας ειδικός, που θα τους μιλήσει για την υγιεινή του στόματος. Μηπως όμως απαιτείται όμως και κάτι, που θα τα εντυπωσιάσει και ταυτόχρονα θα τα εκπλήξει.

Βρεφονηπιακός Σταθμός "Χαρταετός", 11/11/2019 - 16:33
Βρεφονηπιακός Σταθμός Χαρταετός

Λέμε όχι στην κλιματική αλλαγή !!! 

Δράσεις του προνηπιακού μας τμήματος για την κλιματική αλλαγή!!!

1ο Νηπιαγωγείο Κιτσίου, 11/11/2019 - 16:33

Με αφορμή το παραμύθι ''Η πτώση του φύλλου που το έλεγαν Φρέντυ'' εξερευνούμε την αυλή μας για να εντοπίσουμε και να παρατηρήσουμε τα φυλλοβόλα  δέντρα του σχολείου μας. Οι μαθητές συγκρίνουν τα δέντρα της αυλής μας και σχολιάζουν τις αλλαγές στα φύλλα τους. Στη συνέχεια τα παιδιά ζωγραφίζουν τα δικά τους φύλλα και τα μετατρέπουν σε φιγούρες για να παίξουν την ιστορία του Φρέντυ . Ολοκλρώνουμε τη δραστηριότητα  δημιουργώντας το δικό μας φυλλοβόλο δέντρο.

Δημοτικό Σχολείο Ωρεών Εύβοιας, 12/11/2019 - 12:25

Με μεγάλη χαρά και προσοχή συλλέξαμε τους σπόρους από τα φυτά του κήπου μας.Θα τους φυλλάξουμε και θα τους φυτέψουμε   λίγο πριν την άνοιξη,  μαζί με άλλους από άλλα φυτά που μας προμηθεύουν σιγά-σιγά  οιγονις αλλά καιάλλοι υγχωριανοί μας,μετά από δική μας έκκληση,για να δημιουργήσουμε και άλλα φυτά.Έτσι θα έχουμε πολλά και για να φυτέψουμε στον κήπο μας, αλλά και για να μοιράσουμε σε όλη τη Σχολική Μονάδα σε ειδική δράση που θα υλοποιήσουμε με τον ερχομό της άνοιξης.

Δημοτικό Σχολείο Ωρεών Εύβοιας, 12/11/2019 - 12:26

Αρχικά   κάναμε περίπατο μέσα στον κήπο μας και αγγίξαμε, μυρίσαμε και θυμηθήκαμε το όνομα των φυτών μας. Στη συνέχεια, αφού κλείσαμε τα μάτια μας, οδηγούμασταν από την Υπεύθυνη του Προγράμματος σε κάθε φυτό και καλούμασταν να το αναγνωρίσουμε., Στη συνέχεια δουλέψαμε  σχετικό φύλλο εργασίας για αυτή την δραστηριότητα.

AEIΦΟΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ, 12/11/2019 - 12:25

31/10: Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης. Τί αποταμιεύουμε όμως εκτός από χρήματα;

AEIΦΟΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ, 11/11/2019 - 16:35

Φέτος, εν όψει της Παγκόσμιας ημέρας Τρίτης Ηλικίας,  αποφασίσαμε να επισκεφτούμε μια ευαίσθητη ομάδα ανθρώπων που μας είναι τόσο οικεία και τόσο αγαπητή αλλά και τόσο απαραίτητη... 

AEIΦΟΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ, 11/11/2019 - 16:26

Εβδομάδα δράσης για την κλιματική αλλαγή κι εμείς φυσικά δεν θα μπορούσαμε να απουσιάζουμε! Ευχαριστούμε θερμά τον σκιτσογράφο της σειράς Angry Earth, František Czanner, που μας επέτρεψε με χαρά να κοινοποιήσουμε το βίντεο με τα έργα του, τα οποία χρησιμοποιήσαμε για την επεξεργασία του θέματος! H Θυμωμένη Γη έγινε χαρούμενη στα χέρια των παιδιών... μήπως εκεί χρειάζεται να επιστρέψουμε; 
Τραγούδι: Πασχάλης Τόνιος
 

AEIΦΟΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ, 11/11/2019 - 16:26

Ευρωπαϊκή ημέρα σχολικού αθλητισμού σήμερα και ο Ιπποκράτης κάτι ήξερε που δεν διαχώριζε την ψυχή από το σώμα! Πόσες φορές δεν έχουμε νιώσει αυτήν την αλληλόδραση στην ύπαρξή μας! Η κυρία Γεωργία Πρεβενά, γυμνάστρια με ευγενική ψυχή που αμέσως κέρδισε τα χαμόγελα των παιδιών, μας επισκέφτηκε για να μας μιλήσει για τα οφέλη της αθλητικής δραστηριότητας. Βέβαια εμείς, ως παιδιά που είμαστε, αγαπάμε τόσο πολύ την κίνηση και φυσικά είχαμε μια πολύ ουσιώδη συζήτηση μαζί της! Αλλά η αλήθεια είναι ότι ανυπομονούσαμε για μουσική και δράση!!! 

AEIΦΟΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ, 11/11/2019 - 16:24

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών η σημερινή και αδράξαμε την ευκαιρία για την πρώτη μας δράση με γονείς! Οι γονείς είναι οι καλύτεροί μας συνεργάτες και επιδιώκουμε συχνά την εμπλοκή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία εφόσον τους πληροφορήσουμε για τον λόγο της παρουσίας τους. Σήμερα λοιπόν καλεσμένοι ήταν οι γονείς με διαφορετικό γλωσσικό υπόβαθρο και κάποιοι από αυτούς δέχτηκαν με χαρά. Αλλά πριν από κάθε επίσκεψη υπάρχουν οι προπαρασκευαστικές δραστηριότητες για την κατανόηση του θέματος.

AEIΦΟΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ, 11/11/2019 - 16:24

Σήμερα έγινε ο καθιερωμένος Αγιασμός του σχολείου μας και στη συνέχεια μια δραστηριότητα έλαβε χώρα για μεγάλους και μικρούς: Οι προσδοκίες που όλοι έχουμε από το νηπιαγωγείο αποτυπώθηκαν σε ένα δέντρο, στα φύλλα των γονιών (έγραψαν ή ζωγράφισαν τί προσδοκούν) και στα άνθη των παιδιών (ζωγράφισαν το νηπιαγωγείο)... Στις φιγούρες των εκπαιδευτικών... Κάποια στιγμή θα ανατρέξουμε σε αυτές με κάποιον τρόπο για να δούμε αν ικανοποιήθηκαν ή όχι και γιατί... Προς το παρόν ο στόχος ήταν να νιώσουν μεγάλοι και μικροί οικεία με το νηπιαγωγείο και συναισθηματικά ασφαλείς.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίας Παρασκευής και για κωφούς - βαρήκοους μαθητές, 11/11/2019 - 16:23

ΑΠΟΞΗΡΑΝΣΗ ΒΟΤΑΝΩΝ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΡΟΦΗΣ

Από τον βοτανόκηπο του σχολείου μας οι μαθητές μας πραγματοποίησαν συλλογή ορισμένων βοτάνων (δυόσμου και δεντρολίβανου) ώστε να χρησιμοποιηθούν για μαγειρική χρήση.

Με αυτή τη δράση συμβάλλουν στην αποτροπή της ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

 

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίας Παρασκευής και για κωφούς - βαρήκοους μαθητές, 11/11/2019 - 16:23

ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΥ ΜΕ ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΛΙΠΑΣΜΑ-ΚΟΜΠΟΣΤ

Οι μαθητές μας πραγματοποίησαν τη συλλογή του οργανικού λιπάσματος-κομπόστ για να εμπλουτίσουν το λαχανόκηπο του σχολείου.

Η διαδικασία της κομποστοποίησης για την παραγωγή οργανικού λιπάσματος είναι μια δράση που πραγματοποιούν οι μαθητές μας για την μείωση του περιβαλλοντικού αποτύπωμα του σχολείου καθώς και του τρόπου ζωής τους.

Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 11/11/2019 - 16:23

Η χειρωνακτική εργασία γυμνάζει το σώμα και βοηθά τα παιδιά να αποκτήσουν πολλές  δεξιότητες. Παρ’ όλα αυτά στις συνθήκες,  που μεγαλώνουν η χειρωνακτική άσκηση  λείπει παντελώς. Έτσι κάθε φορά που δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές  να κάνουν κάτι με τα χέρια τους ή με εργαλεία το χαίρονται πραγματικά. Έτσι έγινε και σήμερα. Στην ώρα της Μελέτης Περιβάλλοντος οι μαθητές τη Α΄ τάξης με την εποπτεία δύο δασκάλων έσκαψαν, έβγαλαν τις αγριάδες, και αφού φόρεσαν γάντια μάζεψαν τα σκουπίδια της αυλής.

Νηπιαγωγείο Αγίου Σύλλα, 01/11/2019 - 12:09

Η διαχείριση συγκρουσεων είναι πολύ σημαντική για τη διατήρηση ηρεμίας στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Με οδηγό τη Χελώνα Ηρεμία από τον Κήπο των Συναισθημάτων (Κάντζου, Δαμηλάκη, Λαμπρινέα) φτιάξαμε το ποιηματάκι της: Η χελώνα Ηρεμία- που μετράει ως το 3, 1-2-3, και την ίδια χελώνα Ηρεμία με χάρτινο πιάτο. Παίζουμε τη χελώνα Ηρεμία με χαλαρή μουσική, πώς μαζέυεται στο καβούκι της προκειμένου να σκεφτεί ήρεμα και να δράσει, μετράμε 1-2-3 και βγαίνουμε από το καβούκι μας με φιλικό τρόπο. 

1ο Νηπιαγωγείο Κιτσίου, 01/11/2019 - 12:09

Έπειτα από συζήτηση με τους μαθητές μας σχετικά με το παιχνίδι και τις ελεύθερες δραστηριότητες στην αυλή του σχολείου μας τα παιδιά πρότειναν να βγάζουν στην αυλή διάφορα παιχνίδια. Οι ιδέες υπήρξαν πολλές και ενδιαφέρουσες. Αξιοποιώντας τους χώρους και τα υλικά που υπήρχαν στην αυλή μας από παλαιότερες κατασκευές δημιουργήσαμε όλοι μαζί ελκυστικές γωνιές που δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές για δημιουργικό παιχνίδι, μέσα από την επαφή  με φυσικά υλικά αλλά ικανοποιούν επίσης την ανάγκη για ηρεμία και χαλάρωση.

Νηπιαγωγείο Αγίου Σύλλα, 25/10/2019 - 16:10

Διαβάσαμε τα παραμύθια:

Πάουλ Φέρειπ, Ο Μικρός στρατιώτης

Τοντ Παρ, Το βιβλίο της Ειρήνης

Ντέιβιντ ΜακΚή, Οι Κατακτητές

Αριστοφάνη, Η Ειρήνη (διασκευή Ζαραμπούκα)

και σχεδιάσαμε το σύμβολο της Ειρήνης. Επίσης, εμπνευστήκαμε για το τι είναι Ειρήνη (όπως το να χαζεύεις το χιόνι...)

Νηπιαγωγείο Αγίου Σύλλα, 25/10/2019 - 16:09

Με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου μάθαμε την Ειρήνη του Μ. Θεοδωράκη με την ερμηνεία της Β. Λέανδρος. Αχ Ειρήνη, ΕΛΑ στα παιδάκια... να ξεχάσουν πόλεμους πίκρες και φαρμάκια

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων