Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 15/10/2021 - 14:32

# Την πρώτη δωρεά βιβλίων για τη νέα σχολική χρονιά δεχτήκαμε την Τρίτη. Δωρήτρια ήταν η παλιά μας μαθήτρια η Αμάντα Κρέκος, που τώρα φοιτά στην Γ΄ Γυμνασίου.

…………………………………..

# Τα βιβλία τα χάρηκαν οι μαθητές φυλλομετρώντας τα και ύστερα πήραν το δρόμο της καταλογογράφησης, μιας και την επόμενη εβδομάδα ξεκινά τη λειτουργία της η βιβλιοθήκη του σχολείου.

……………………………………..

# Η υπεύθυνη δασκάλα της βιβλιοθήκης κ. Βασιλική Φυντάνη ετοιμάζει τις κάρτες των νέων μαθητών, τα δελτία για τον δανεισμό των βιβλίων και διάφορα άλλα.

…………………………………..

Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης- Γυμνάσιο, 15/10/2021 - 14:32

Ομάδα μαθητών της Α λυκείου συμμετέχει στο eTwinning έργο με θέμα Climate Literate. Οι μαθητές θα ενημερωθούν για θέματα κλιματικής αλλαγής, θα κάνουν προτάσεις και θα συνεργαστούν με τους μαθητές άλλων χωρών.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίας Παρασκευής και για κωφούς - βαρήκοους μαθητές, 15/10/2021 - 14:31

Στο 9ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας «Κωφοί και ακούοντες εν δράσει» η σχολική μας μονάδα συμμετείχε με τον καθηγητή Νοηματικής Γλώσσας κ. Νίκο Ίσαρη και τον μαθητή της Δ΄ Λυκείου του τομέα Γεωπονίας Ραφαήλ Καμπούρη.

Επίσης στο Φεστιβάλ συμμετείχε και η κ. Βαρβάρα Πετρίδου, υπεύθυνη της Περιβαλλοντικής Επιτροπής ΔΔΕ Β΄ Αθήνας.

Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 15/10/2021 - 14:31

Αλησμόνητες στιγμές έζησαν την Δευτέρα και την Τρίτη 

οι μαθητές μας  με τους καλλιτέχνες του τσίρκου CABUWAZI

………………………………………..

# Εξπέρ στα ακροβατικά αποδείχτηκαν  την Δευτέρα και την Τρίτη  οι μαθητές  του σχολείου μας. Στο μαγευτικό τοπίο του ξενοδοχείου «Βότσαλα» περπάτησαν με …. ξυλοπόδαρα, ισορρόπησαν πάνω σε φουσκωμένες ….μπάλες , χόρεψαν χούλα-χουπ με στεφάνια, έκαναν τούμπες παίρνοντας φόρα από το τραμπολίνο και πολλά άλλα.

…………………………………..

AEIΦΟΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ, 15/10/2021 - 14:29

Υπόσχεση-συμβόλαιο-συμφωνία... και πιο συγκεκριμένα Οικοδώδικας. Μια συμφωνία δηλαδή μεταξύ μας ότι θα προστατεύουμε τη γη μας. Κάθε χρόνο φροντίζουμε να θέσουμε κάποιους κανόνες στη συμφωνία αυτή είτε με τη χρήση ενός ποιήματος ή στίχων ή και τραγουδιού. Φέτος επιλέξαμε κάτι διαφορετικό, ένα τραγούδι που πριν από αρκετά χρόνια δημιούργησαν παιδιά του σχολείου μας. Πώς όμως φτάσαμε στον Οικοκώδικα;

AEIΦΟΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ, 15/10/2021 - 14:29

Παγκόσμια ημέρα ειρήνης η 21η Σεπτεμβρίου κι εμείς τη γιορτάσαμε στη φύση. Άλλωστε το σχολείο μας είναι μέσα σε αυτήν και οφείλουμε να της φερόμαστε ειρηνικά. Την εξερευνήσαμε, εντοπίσαμε τα προβλήματα, σκεφτήκαμε λύσεις και γίναμε ειρηνοποιοί που διακρίνονται σε περιβαλλοντικές ομάδες. Ο ρόλος μας σημαντικός για όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Φυσικά συμμετέχουν και οι κυρίες μας στις ομάδες γιατί είναι κι αυτές μέλη τους και μάλιστα το χαίρονται πολύ!!!

1ο Νηπιαγωγείο Μουρνιών, 15/10/2021 - 14:28

Η σχολική Κοινότητα του 1ου ΝΓ Μουρνιών τη φετινή σχολική χρονιά,  Παρέα με την Κοκκινοσκουφίτσα, Καινοτομεί, Μαθαίνει να Σέβεται και να Φροντίζει τον Εαυτό της, τον Άλλον και το Περιβάλλον!

Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 11/10/2021 - 12:43

# Σε πολλά χωριά της υπαίθρου τα παιδιά εξακολουθούν να έρχονται σε επαφή με τη φύση και να τη χαίρονται. Αυτό τους δίνει πολλές δυνατότητες και μια από αυτές είναι η ενασχόληση με τα άλογα.

# Στη Θερμή αρκετοί μαθητές και μαθήτριες από μικρή ηλικία μαθαίνουν να περιποιούνται τα άλογα και τις φοράδες των γονιών τους και να τα καβαλάνε αργότερα όταν μεγαλώσουν στα πανηγύρια της περιοχής.

1ο Νηπιαγωγείο Λ. Αιδηψού, 11/10/2021 - 12:43

Στο πλαίσιο των δράσεων της ομάδας των 24 νηπιαγωγείων της Εύβοιας και της Φθιώτιδας "Ενεργά Σχολεία, μια Οικοσυμμαχία" και μέσα από την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος της WWF "Το καλάθι του πικ νικ" προέκυψε η ιδέα δημιουργίας ενός βιβλίου συνταγών όπου μεταμορφώνεται  σε νοστιμιές ό,τι θα κατέληγε στα σκουπίδια. 

1ο Νηπιαγωγείο Λ. Αιδηψού, 11/10/2021 - 12:43

Μέσα από μία συνεργασία με τη WWF υλοποιήσαμε το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα "Το καλάθι του πικ νικ" μαθαίνοντας για τη βιώσιμη διατροφή. Πρώτος σταθμός η σωστή επιλογή της τροφής με βάση δύο κριτήρια, την προέλευση και την εποχή παραγωγής. Μάθαμε έτσι να επιλέγουμε τοπικά και εποχικά προϊόντα για να μικρύνουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα. Μαζί με άλλα 23 νηπιαγωγεία της Εύβοιας και της Φθιώτιδας στο πλαίσιο των δράσεων της ομάδας "Ενεργά σχολεία, μια Οικοσυμμαχία" δημιουργήσαμε βιώσιμα πιάτα που το καθένα είχε τη δική του μοναδική ιστορία.

1ο Νηπιαγωγείο Λ. Αιδηψού, 11/10/2021 - 12:43

Αναρωτηθήκαμε πόσα σκουπίδια μαζεύουμε την ώρα που είμαστε στο σχολείο και πόσα από αυτά είναι ανακυκλώσιμα. Αποφασίσαμε να συλλέξουμε τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια για δύο ολόκληρες εβδομάδες και έπειτα, αφού τα ταξινομήσαμε κατά είδος εμπνευστήκαμε από καλλιτέχνες της trash art και τα μεταμορφώσαμε όλα σε ένα υπέροχο έργο τέχνης, ένα τρισδιάστατο ψάρι. Το ονομάσαμε το Ψάρι-Ελευθερία και για τους φίλους του erasmus Freedom-Fish γιατί η αποστολή που ανέλαβε ήταν να απελευθερώσει τις θάλασσες από τα σκουπίδια.

1ο Νηπιαγωγείο Λ. Αιδηψού, 11/10/2021 - 12:42

Η γωνιά άχρηστου υλικού γίνεται συνεχώς πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Στόχος μας η επαναχρησιμοποίηση πριν την ανακύκλωση!

1ο Νηπιαγωγείο Λ. Αιδηψού, 11/10/2021 - 12:42

Το σχολείο μας βρίσκεται σε μία μικρή παραθαλάσσια κωμόπολη, τα Λουτρά της Αιδηψού και δε θα μπορούσε να μην ασχοληθεί με την πλαστική ρύπανση που απειλεί τις θάλασσες και τους ωκεανούς. Ανάμεσα σε διάφορες οργανώσεις που ασχολούνται με την προστασία των θαλασσών, επιλέχθηκε η CommonSeas και μαζί τους στείλαμε ηχηρό μήνυμα μέσα από μία μακέτα, με αφορμή τα νησιά που δημιουργούνται από τα πλαστικά, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Όχι στα νησιά από πλαστικά, ναι στα καθαρά με φυσική ομορφιά"

Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 16/09/2021 - 11:36

Με εικαστικά τους έργα για το 1821

# Εφτά μαθητές μας στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

…………………………………………

- Οι δημιουργίες τους είναι ανάμεσα στις 100,

που διακρίθηκαν (πανελλαδικά) και θα εντεθούν

προσεχώς στο χώρο του Ιδρύματος

……………………………………………

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ, 23/08/2021 - 11:41

Τα νήπια του Νηπιαγωγείου Αυλωναρίου ασχολήθηκαν με τη θεματική της θαλάσσιας ζωής στο πλαίσιο επεξεργασίας του υδάτινου οικοσυστήματος και των κινδύνων που αυτό διατρέχει. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές έκαναν πειραματισμούς για την κατανόηση του θαλάσσιου κόσμου, αναγνώρισαν διάφορα είδη, έκαναν κατασκευές και επικεντρώθηκαν στις θαλάσσιες χελώνες. Παρακολούθησαν διάφορα βίντεο και χρησιμοποίησαν το υλικό που υπήρχε στο σχολείο από προηγούμενη επίσκεψη στην οργάνωση "Αρχέλων" στην Αθήνα.

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ, 23/08/2021 - 11:41

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Αυλωναρίου αποδέχθηκαν την πρόσκληση που ετοίμασαν οι συντονίστριες του συνεργατικού προγράμματος "Ενεργά Σχολεία μια Οικοσυμμαχία", Μαργαρίτα Σαμουτιάν και Λίλιαν Δούμα, που τους προέτρεπε να κατασκευάσουν καπέλα χρησιμοποιώντας δημιουργικά άχρηστο υλικό στο σπίτι τους. Η δράση υλοποιήθηκε από 24 νηπιαγωγεία της Εύβοιας και της Φθιώτιδας, τα οποία συμμετέχουν στο δίκτυο, την περίοδο της καραντίνας. Αφορμή για τη συγκεκριμένη δράση αποτέλεσε το παιδικό παραμύθι της Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη "Η καπελού" σε συνδυασμό με τη διάσημη θεωρία του Ed.

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ, 23/08/2021 - 11:40

Το Νηπιαγωγείο Αυλωναρίου συμμετείχε σε δράσεις με στόχο την ενημέρωση της σχολικής κοινότητας για την προστασία του πλανήτη και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές έλαβαν μέρος από το σπίτι στην καμπάνια της WWF Hellas για την Ώρα της Γης. Επιπλέον, οι συντονίστριες του συνεργατικού έργου eTwinning "Ενεργά Σχολεία μια Οικοσυμμαχία", Μαργαρίτα Σαμουτιάν και Λίλιαν Δούμα, διοργάνωσαν μια δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Γης βοηθώντας τους μαθητές να στείλουν το δικό τους μήνυμα.

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ, 23/08/2021 - 11:40

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Αυλωναρίου ως μέλη ενός ευρύτερου δικτύου σχολείων με τίτλο "Ενεργά Σχολεία μια Οικοσυμμαχία" συμμετείχαν στην δράση που διοργανώνει η Actionaid κάθε χρόνο την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Τα νήπια δημιούργησαν τα δικά τους πλακάτ και ακολούθησαν μια "πορεία με στόχο" προκειμένου να διαδώσουν το μήνυμά τους. 

Το παρακάτω βίντεο αποτελεί μέρος της συνεργασίας 24 νηπιαγωγείων από την Εύβοια και τη Φθιώτιδα.

https://youtu.be/luzBKqAZg0E

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Μαργαρίτα Σαμουτιάν, Στέλλα Τάτσιου

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ, 23/08/2021 - 11:40

Το Νηπιαγωγείο Αυλωναρίου έλαβε μέρος στην παγκόσμια καμπάνια της UNESCO "Trash Hack" με ένα βίντεο που παρουσιάζει τις δράσεις που υλοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στο σχολείο, αλλά και εξ αποστάσεως. 

Το υλικό αναρτήθηκε στην πλατφόρμα: https://www.trashhack.org/school-trashhacks/

Μπορείτε να το παρακολουθήσετε και εδώ: https://youtu.be/PNEk4IOoYIU

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Μαργαρίτα Σαμουτιάν, Στέλλα Τάτσιου

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ, 23/08/2021 - 11:39

Τα νήπια του νηπιαγωγείου Αυλωναρίου συγκέντρωσαν τα απορρίμματά τους για ένα μήνα και τα κατέγραψαν. Μίλησαν για την ανακύκλωση και αναγνώρισαν τη σήμανση στα υλικά που ανακυκλώνονται. Παράλληλα, πρότειναν λύσεις και δημιούργησαν τη γωνιά επαναχρησιμοποίησης άχρηστου υλικού, όπου μπορούσαν να φτιάξουν ευφάνταστες κατασκευές. Ταυτόχρονα, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς έκαναν κομποστοποίηση, χρησιμοποιώντας τον ειδικό κάδο που διαθέτει το σχολείο. 

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων