Η ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ «ΓΕΩΡΓΩΝ»

Αρχές Μαρτίου φυτέψαμε διάφορα λαχανικά στο μικρό λοφάκι του σχολείου μας. Ασχοληθήκαμε με το μικρό μας περιβόλι και όσο περνούσε ο καιρός και τα φυτά αναπτύσσονταν τα φροντίζαμε, μελετούσαμε τα διάφoρα μέρη τους και τα κατηγοριοποιούσαμε ανάλογα. Μετρώντας το ύψος διαπιστώσαμε πόσο γρήγορα μεγάλωναν εβδομάδα-εβδομάδα. Τοποθετήσαμε ταμπέλες με το είδος κάθε φυτού.

 Έφτασε ο καιρός, στις αρχές Ιουνίου περίπου,  σαν μικροί παραγωγοί αγροτικών προϊόντων να δρέψουμε τους καρπούς των κόπων μας. Με τη βοήθεια τού προέδρου τού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνωντού Σχολείου κ. Ζέλου και των κηπουρών των Αρσακείων-Τοσιτσείων Εκάλης μαζέψαμε τα λαχανικάπου ήταν έτοιμα προς συγκομιδή: κόψαμε τα μαρούλια, βγάλαμε τα κρεμμυδάκια και τα ραπανάκια,μαζέψαμε άνηθο, ρόκα και σπανάκι , αρακά,  παντζάρια και  πατάτες.

Ενθουσιασμένοι που το περιβολάκι μας απέδωσε τόσους πολλούς καρπούς, τοποθετήσαμε τα προϊόντα μας σε τελάρα, τα μοιραστήκαμε και τα μεταφέραμε με υπερηφάνεια στο σπίτι για να παρασκευάσουμε και να γευτούμε πεντανόστιμες βιολογικές σαλάτες και σπανακόπιτες.

Η πολύμηνη αυτή ενασχόληση με τη φύση μας προσέφερε γνώσεις, απόλαυση και χαρά, μας ευαισθητοποίησε σε περιβαλλοντικά θέματα, μιας και η φύση είναι ένα ζωντανό πεδίο πλούσιο σε ερεθίσματα που κινεί την περιέργειά μας και ενεργοποιεί τις αισθήσεις μας.

 

Συγγραφέας: 
mchorian