Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίας Παρασκευής και για κωφούς - βαρήκοους μαθητές, 16/04/2024 - 11:28

Στα πλαίσια του μαθήματος Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε τις δεξιότητες των μαθητών της δ’ γυμνασίου στο κομμάτι που αφορά τις κατασκευές. Με αφορμή την γιορτή των Αποκριών κατασκευάσαμε μάσκες από χαρτόνι.

Οι μαθητές της δ’ γυμνασίου τις χρωμάτισαν με ξυλομπογιές, μαρκαδόρους και άλλα υλικά. 

Στόχος της δραστηριότητας αυτής ήταν οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με τις χειρωνακτικές κατασκευές, ,την χρήση των διαφόρων υλικών (ψαλίδια, κόλλες κ.α.) και ταυτόχρονα να μάθουν για την σημασία των εορτών της Αποκριάς στην Ελλάδα.

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ, 16/04/2024 - 11:28

Σήμερα, Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, η ομάδα μας ξεκίνησε πρωί-πρωί για να ομορφύνει την σχολική αυλή. Πρώτος μας στόχος, το παρτέρι δίπλα στην κεντρική είσοδο του σχολείου!  Mαθητές , μαθήτριες και εκπαιδευτικοί έπιασαν δουλειά, καθάρισαν τα ξερά χόρτα , έσκαψαν και φύτεψαν πολύχρωμα λουλούδια. Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα από τη δράση μας στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

5ο Νηπιαγωγείο Ελληνικού, 16/04/2024 - 11:27

Φυτεύουμε αρωματικά φυτά και βότανα που έφεραν οι μαθητές και οι μαθήτριες μας για να δημιουργήσουμε τον κήπο μας!

Λεβάντα, θυμάρι, λεμονοθύμαρο, βασιλικός, φασκόμηλο, δενδρολίβανο, δυόσμος, ρίγανη γέμισαν τον κήπο μας! Μοσχοβόλησε ο τόπος !!!

Φυτέψαμε, επίσης, φράουλες, ντοματίνια, μαρουλάκια, πιπεριές και αγγουριές!

 

5ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής "Λέλα Καραγιάννη", 16/04/2024 - 11:27

Αρκετά τμήματα του σχολείου μας πήραν μέρος στον μεγάλο Εκπ/κό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης των σχολείων της Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Αττικής. 

Τα παιδιά μάζευαν πλαστικά μπουκάλια για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και τα πήγαιναν στους ειδικούς κάδους Ανακύκλωσης, συλλέγοντας κουπόνια για τον Διαγωνισμό.

5ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής "Λέλα Καραγιάννη", 16/04/2024 - 11:27

Το σχολείο μας, για 2η φορά, ήταν ένα από αυτά που βραβεύτηκαν με την Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων, για τα Περιβαλλοντικά πρόγράμματα που έκανε.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι μαθητών του σχολείου μας, με τους γονείς τους, και εκπαιδευτικοί, που παρουσίασαν τις δράσεις τους μέσω  βίντεο. 

Στο τέλος της εκδήλωσης παραλάβαμε την Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων, την οποία θα αναρτήσουμε στο σχολείο μας.

Δημοτικό Σχολείο Παμφίλων ¨Βοστάνειο¨, 12/04/2024 - 13:01

Συγκέντρωση παλαιών βιβλίων του σχολείου μας, φόρτωση σε αμάξι κι αποστολή τους στον ειδικό χώρο ανακυκλώσιμων απορριμμάτων Αιγαίου.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ, 12/04/2024 - 13:00

Μετά από αίτημα της Περιβαλλοντικής επιτροπής ,των καθηγητών και των μαθητών του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου που συμμετέχουν στα περιβαλλοντικά προγράμματα <<Αλλάζω με κρίση -Αγαπώ τη φύση>> και <<ΜαΓΗρεύω ΥΓΗεινά -Τρέφομαι σωστά>> προς την πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Νέας Αγχιάλου κ.Πυργάνη Βασιλική για αγορά δέντρων και καλλωπιστικών φυτών με σκοπό τον εξωραϊσμό της αυλής και του αίθριου , άμεση ήταν η ανταπόκριση της κ. Πυργάνη Βασιλικής , η οποία τα προσέφερε στο σχολείο.

Δημοτικό Σχολείο Ροδόπολης, 12/04/2024 - 10:28

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής εκδρομής στο βιωματικό και ψυχαγωγικό πάρκο << Paradise Park>>, οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγής, εστιασμένο στην ανακύκλωση και τα οφέλη της για τον πλανήτη.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, 12/04/2024 - 10:08

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, 6 Μαρτίου, η τάξη μας συμμετείχε για ακόμα μια χρονιά στην εκστρατεία κατά του σχολικού εκφοβισμού, της σχολικής βίας και του bullying.

Το σχολείο μας, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές παίρνουν θέση έμπρακτα ενάντια στο φαινόμενο του bullying και συμμετέχουν με την δημιουργία ενός e-book, στηρίζοντας την εκστρατεία "ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ" που υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και του Χαμόγελου του Παιδιού! 

Σκανάρoντας το QR code μπορείτε να διαβάσετε το ηλεκτρονικό  μας βιβλίο!

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, 12/04/2024 - 09:49

Δημιουργήσαμε βιβλιαράκια της φύσης και κάνοντας μια βόλτα στον κήπο του σχολείου μας γίναμε μικροί δημοσιογράφοι όπου παρατηρήσαμε και καταγράψαμε διάφορες αλλαγές στο φυσικό περιβάλλον, οι οποίες μας έκαναν εντύπωση. Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε επίσης να δείτε βίντεο σχετικό με την δράση μας και τα "Ημερολόγια της Φύσης"

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, 12/04/2024 - 09:49

Ασχοληθήκαμε με την δημιουργία ενός εικαστικού έργου από πηλό τοποθετώντας πάνω του διάφορα φυσικά στοιχεία που συγκέντρωσαν τα παιδιά με την βοήθεια των γονέων. Μέσα από την συγκεκριμένη δράση, ήρθαμε σε επαφή με τον πηλό όπου πλάθοντας τον εξασκήσαμε σημαντικές δεξιότητες όπως η λεπτή κινητικότητα. Το τελικό αποτέλεσμα της ομαδικής μας δουλειάς ήταν μια πεταλούδα με πορτοκαλί αποχρώσεις από τα υλικά που ανακαλύψαμε. 

 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, 12/04/2024 - 09:49

Γονείς και παιδιά κλήθηκαν να γίνουν ιστοεξερευνητές 🔍 (αναζήτηση στο διαδίκτυο) και καθώς η άνοιξη έχει μπει για τα καλά, αναζήτησαν πληροφορίες για τα χελιδόνια, τον τρόπο με τον οποίο δημιουργούν τις φωλιές τους αλλά και διάφορες συνήθειές τους ενώ στην συνέχεια επέλεξαν την μέθοδο που επιθυμούσαν για την δημιουργία μιας σχετικής παρουσίασης (αφίσα, κατασκευή, κολάζ). 

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ, 12/04/2024 - 09:49

Μια ομάδα μαθητών που συμμετέχουν στα περιβαλλοντικά προγράμματα που υλοποιούνται στο Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου με τίτλο  << Αλλάζω με κρίση -Αγαπώ τη φύση>> και <<ΜαΓΗρεύω υΓΗεινά -Τρέφομαι σωστά>>  επισκέφτηκε το  <<Ευγένειο Δημοτικό Σχολείο>> της Νέας Αγχιάλου, συνοδευόμενη από την υπεύθυνη των προγραμμάτων εκπαιδευτικό, Πελαγία Τριανταφυλλοπούλου. Εκεί τους υποδέχτηκαν η Διευθύντρια του Δημοτικού κα Νένα Σιδηροπούλου και οι  μαθητές  της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού.

16ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 11/04/2024 - 13:21

Τα παιδιά του σχολείου μας στις 8/4/2024 παρακολούθησαν, εξ αποστάσεως, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιεί ο φορέας «Φωτοκύκλωση» σχετικά με την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευση για τον θεσμό της ανακύκλωσης αποβλήτων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Μιας και στο σχολείο μας υπάρχει ο αντίστοιχος κάδος συλλογής οι οδηγίες και οι συμβουλές που έλαβαν μέσω του προγράμματος ήταν πολύτιμες. Έθεσαν τις κατάλληλες ερωτήσεις και ζήτησαν με ζήλο να μάθουν τι γίνονται μετά όλα τα απόβλητα που συλλέγονται από τον κάδο.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίας Παρασκευής και για κωφούς - βαρήκοους μαθητές, 11/04/2024 - 12:10

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 οι μαθητές του γυμνασίου επισκέφθηκαν το μουσείο αρχαίας τεχνολογίας "Κώστα Κοτσανα", που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας.
Μαζί τους ήταν οι εκπαιδευτικοί Σιωμου Δήμητρα  Καλογεροπούλου Χριστίνα, Κοκκίνου Μαριέττα, Τζέμη Μαρία, Δημήτρης Κώστας, Ψαρρή Κωσταντινιά ,  Χύμα Νάντια, Θεοφανόπουλος Άγγελος, Δαμοπουλου Ελένη, Αλεξιαδου Μελίνα και  , Ανδριτσογιαννη Αλεξάνδρα, Μαρίνου Μαρία, Παναγιωτοπούλου Ιωάννα, Καρκα Σοφία, Μαργαρίτα Ατζεμιαν, Ψωμα Μαριανθη, Γεωργοπούλου Κωνσταντινα, Πανούτσου Τετη, Αραχωβιτη Ματίνα 

2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου, 11/04/2024 - 12:09

Στις  19 και 20 Μαρτίου 2024, η περιβαλλοντική ομάδα του 2ου Γυμνάσιου Τυρνάβου πραγματοποίησε διήμερη  εκπαιδευτική εκδρομή, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος, που εκπονεί  το σχολείο με τίτλο  «Κλιματική αλλα…Γη. Ώρα μηδέν ή όχι;». Στόχος του προγράμματος είναι να κατανοήσουν οι μαθητές τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον και τις ευθύνες όλων μας, με τελικό στόχο την αλλαγή της συμπεριφοράς μας, για την αποτελεσματικότερη προστασία του περιβάλλοντος.

2ο Νηπιαγωγείο Κορίνθου, 11/04/2024 - 12:08

Τον Μάρτιο πραγματοποιήθηκε η δεύτερη επίσκεψη σε σπιτάκι ανταποδοτικής ανακύκλωσης του Δήμου μας. Η δράση πλέον αφορά και τα 4 νηπιαγωγεία που συστεγαζόμαστε κι έτσι το ποσό που μαζεύεται από την εξαργύρωση των κουπονιών είναι αξιόλογο. Τα σχολεία επισκέπτονται εκ περιτροπής τα σπιτάκια του Δήμου έτσι ώστε όλοι οι μαθητές να γνωρίσουν τη διαδικασία. Με τα χρήματα που εξοικονομούνται καθώς κι εκείνα του χριστουγεννιάτικου bazaar, θα αγοράσουμε ένα ξύλινο παιχνίδι για την αυλή μας. Έτσι ο κόπος μας θα αμειφθεί.

2ο Νηπιαγωγείο Κορίνθου, 12/04/2024 - 13:01

Τα ανακυκλώσιμα υλικά που μαζεύονται στο σχολείο μας δίνουν ιδέες για επαναχρησιμοποίηση. Αυτή τη φορά σκεφτήκαμε να φτιάξουμε παιχνίδια για το σχολείο και το σπίτι. Πήραμε ιδέες πώς μπορούμε να φτιάχνουμε και μόνοι μας παιχνίδια, χρησιμοποιώντας υλικά του οικιακού κάδου ανακύκλωσης. Παίξαμε ακόμη ομαδικά ψυχοκινητικά παιχνίδια που πολύ τα ευχαριστηθήκαμε: bowling, ισορροπίας, στόχου, ταχύτητας κ.α. Το υλικό που δημιουργήθηκε παραμένει στο σχολείο για πολλαπλές χρήσεις...

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ, 11/04/2024 - 12:07

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ-Ο οικοκώδικας της ομάδας μας

Αφού ενημερωθήκαμε για τις ανάγκες του σχολείου μας, αναζητήσαμε συνεργάτες και συνάψαμε συνεργασίες, προχωρήσαμε στην υιοθέτηση του οικοκώδικα που θα διέπει τις δράσεις μας:

 

2ο Γυμνάσιο Καλύμνου, 11/04/2024 - 10:29

Το σχολείο μας συμμετέχει στην εθελοντική δράση let's do it Creece αναλαμβανοντας να καθαρίσει την παραλία της γέφυρας ,που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι του νησιου μας .Την Κυριακή 14 Απριλίου δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας με το Δήμο Καλυμνίων και με άλλους φορείς του νησιού μας για να φέρουμε μια αλλαγή στο νησί μας

Θα ακολουθήσει μετά τη δράση φωτογραφικό υλικο

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων