Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, 16/04/2024 - 13:04

Με αφορμή την επίσκεψη μας στο Ίδρυμα Γουλανδρή και την ποικιλία από έργα και πίνακες που παρατηρήσαμε και θαυμάσαμε, αποφασίσαμε να εμπνευστούμε από το έργο ενός από τους ζωγράφους που γνωρίσαμε.

Επιλέξαμε τον Jackson Pollock, Αμερικάνο ζωγράφο, ο οποίος επινόησε την τεχνική "dripping" κατά την οποία τοποθετούσε στο έδαφος τον καμβά του και έσταζε με αφηρημένο τρόπο τις μπογιές δημιουργώντας σχέδια και συνδυασμούς χρωμάτων, γεγονός που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση!

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, 16/04/2024 - 13:09

Με αφορμή ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας, προβληματιστήκαμε για την χρήση του διαδικτύου. Η ενημέρωση των παιδιών για την ασφάλεια αλλά και την ευγένεια στο διαδίκτυο, ή αλλιώς ο κώδικας δεοντολογικής συμπεριφοράς στο διαδίκτυο "Netiquette", έχει μεγάλη σημασία για κάθε χρήστη του.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, 16/04/2024 - 13:04

Καθώς η εκπαίδευση στο πλαίσιο της οδικής ασφάλειας συνεχίζεται, και έχοντας μιλήσει για το πόσο σημαντικό είναι να διασχίζουμε τον δρόμο με προσοχή, θυμηθήκαμε τις χρωματιστές ενδείξεις των φαναριών αλλά και διάφορες πινακίδες μέσα από την ανάγνωση του παραμυθιού "Καλώς τον κύριο Κ.Ο.Κ".

Γνωρίσαμε τον Σταμάτη & τον Γρηγόρη μέσα από τραγούδια και παίξαμε μουσικοκινητικά παιχνίδια. Ακόμα, συζητήσαμε για τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειαζόμαστε προκειμένου να κάνουμε ποδήλατο🚲 με ασφάλεια όπως είναι το κράνος. Στο τέλος ζωγραφίσαμε τον εαυτό μας στο ποδήλατό μας!

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, 16/04/2024 - 13:03

Με αφορμή τον δεύτερο κύκλο των εργαστηρίων δεξιοτήτων, με τίτλο Ευ ζην-Εκπαίδευση στην Οδική Ασφάλεια, συζητήσαμε για τον κατάλληλο τρόπο με τον οποίο διασχίζουμε με ασφάλεια τον δρόμο.

Μιλήσαμε για την διάβαση, για τα φανάρια που συμβουλεύουν τους πεζούς αλλά και τους οδηγούς οχημάτων 🚦🚗.  Επίσης, θυμηθήκαμε ότι πάντα πρέπει να δίνουμε το χέρι μας σε έναν ενήλικα και να ελέγχουμε δεξιά και αριστερά τον δρόμο προτού τον διασχίσουμε.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, 16/04/2024 - 13:03

Στο σχολείο μας, μας αρέσει πολύ να δημιουργούμε χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά! Έτσι λοιπόν, αποφασίσαμε να φτιάξουμε το δικό μας ομαδικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο με φύλλα από τον κήπο μας αλλά και θησαυρούς από την γωνιά της φύσης της τάξης μας!

Φυσικά, δεν ξεχάσαμε να βάλουμε και το αστέρι στο δέντρο μας, για το οποίο χρησιμοποιήσαμε φύλλο από την εκδρομή μας στον παππού πλάτανο!!!🍁

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, 16/04/2024 - 13:02

Έχοντας ως στόχο να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέρη της κολοκύθας χωρίς να πάει τίποτα χαμένο, σκεφτόμαστε διάφορους τρόπους που μπορούν αυτά να αξιοποιηθούν.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, 16/04/2024 - 12:55

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, το τμήμα του νηπιαγωγείου συνεργάστηκε με τα μικρότερα τμήματα του σχολείου με σκοπό να δημιουργήσουν μαζί ένα ομαδικό λουλούδι!

Πρώτα, μοιραστήκαμε τις ιδέες μας για τα Δικαιώματα των παιδιών και στην συνέχεια, επιλέξαμε το Δικαίωμα, που έχει κάθε παιδί, να ζει σε ένα καθαρό περιβάλλον!

Γίναμε μια μεγάλη ομάδα και, αφού πρώτα μαζέψαμε μερικά φύλλα από τον κήπο μας για να διακοσμήσουμε τα πέταλα του λουλουδιού μας, πιάσαμε τα αγαπημένα μας χρώματα και αρχίσαμε να ζωγραφίζουμε.

1ο ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης, 16/04/2024 - 12:54

Η περιβαλλοντική ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης αναζητώντας τρόπους ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σχετικά με τη διαχείριση των αποβλήτων, πραγματοποίησε μια εκπαιδευτική επίσκεψη στη μονάδα επεξεργασίας ΑΕΚΚ (Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων), η οποία πραγματοποιήθηκε με τη μεσολάβηση της ΑΝΑΚΕΜ .

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, 16/04/2024 - 12:54

Ως μικροί κηπουροί στην αυλή του σχολείου μας, δημιουργήσαμε το μικρό μας φυτώριο χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμες συσκευασίες ως γλαστράκια. Φυτέψαμε φθινοπωρινούς σπόρους π.χ. παντζάρι, αρακά κλπ.

 Τέλος, πήραμε τα πινέλα μας και χρωματίσαμε μια ξύλινη παλέτα στην οποία τοποθετήσαμε τα γλαστράκια μας!

 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, 16/04/2024 - 12:52

Οι φθινοπωρινές ανακαλύψεις συνεχίζονται!

Αφού παρατηρήσαμε αλλά και...μυρίσαμε τους θησαυρούς που ανακαλύψαμε στη βόλτα μας το Σαββατοκύριακο, αποφασίσαμε να τους μεταμορφώσουμε σε ένα πορτραίτο εμπνευσμένο από τον Ιταλό καλλιτέχνη, Τζουζέπε Αρτσιμπόλντο! Φυσικά, όσοι θησαυροί απέμειναν χρησιμοποιήθηκαν για την δημιουργία μιας νέας γωνιάς στην τάξη μας, την Γωνιά της Φύσης!

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, 16/04/2024 - 12:52

Με αφορμή την επεξεργασία του παραμυθιού "Το σποράκι ταξιδεύει..." του Eric Carle, ξεκινήσαμε να ανακαλύπτουμε το ταξίδι που κάνει ένα σποράκι μέχρι να γίνει λουλούδι!

Φυτέψαμε τα δικά μας μικρά σποράκια μέσα σε ένα σακουλάκι και σχηματίσαμε έναν ομαδικό πίνακα, διπλής εισόδου, στον οποίο καταγράψαμε τις πρώτες μας παρατηρήσεις!

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, 16/04/2024 - 12:50

Παρατηρώντας τον κομποστοποιητή που φτιάξαμε την περσινή χρονιά, θυμηθήκαμε την χρήση του, τα  οφέλη του καθώς και όλα εκείνα τα υλικά με τα οποία μπορούμε να τον "τροφοδοτήσουμε".

Δεν χάσαμε λοιπόν την ευκαιρία και έτσι ξεκινήσαμε με φθινοπωρινά φύλλα🍁🍂, τα οποία είχαμε ήδη συλλέξει από την σχολική μας εκδρομή. Δουλέψαμε σε μικρές ομάδες, διαλέξαμε τα φύλλα μας, τα κόψαμε σε μικρότερα κομμάτια και στη συνέχεια τα βάλαμε στον κομποστοποιητή μας!

Άραγε, τι άλλα υλικά μπορούμε να κομποστοποιήσουμε ώστε να εμπλουτίσουμε το χώμα στον κήπο μας; 💭

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, 16/04/2024 - 12:50

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης (31 Οκτωβρίου) μιλήσαμε για την σημασία της αποταμίευσης και των χρημάτων στην ζωή μας ενώ στη συνέχεια, σκεφτήκαμε διάφορα αγαθά τα οποία είναι σημαντικά για εμάς τα οποία όμως δεν αγοράζονται με αυτά!

Πρόκειται φυσικά για την αγάπη, την ευτυχία και την φιλία!!!

Αφού σκεφτήκαμε όμορφες αναμνήσεις μας, πιάσαμε τα πινέλα μας και δημιουργήσαμε πολύχρωμα ουράνια τόξα..."αποταμιεύοντας" μέσα σε αυτά αγαπημένες στιγμές που δεν θέλουμε να ξεχάσουμε ποτέ!

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, 16/04/2024 - 12:49

Στο πλαίσιο του μαθήματος της μουσικής αγωγής, μέσα από διάφορες δραστηριότητες και ηχητικά ερεθίσματα τα παιδιά καλλιεργούν με διασκεδαστικό τρόπο την μουσική τους αντίληψη. Έτσι και εμείς, γίναμε μικροί μουσικοί και με την βοήθεια ποτηριών δημιουργήσαμε ήχους και ανακαλύψαμε τον Ρυθμό! Ακόμα, παίξαμε μουσικά παιχνίδια με αυτοσχέδια πιατίνια!

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, 16/04/2024 - 12:49

Στο πλαίσιο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, μιλήσαμε για την σημασία της Ειρήνης και της Ελευθερίας μέσα από το σύμβολο του λευκού περιστεριού.

Εμπνευσμένοι από το έργο του Pablo Picasso (Dove of Peace,1949) φτιάξαμε τα δικά μας περιστέρια, με τα οποία στη συνέχεια διακοσμήσαμε τον καταγάλανο ουρανό που χρωματίσαμε! Με δυνατές φωνές διαδώσαμε το μήνυμά "ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ".

 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, 16/04/2024 - 12:49

Στα πλαίσια της Εβδομάδας Προγραμματισμού, ως μικροί ενεργοί πολίτες, οι μαθητές προβληματίστηκαν και ανακάλυψαν περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα που συμβαίνουν γύρω μας. Το ζήτημα που ξεχώρισαν περισσότερο ήταν ο πόλεμος μεταξύ των χωρών, καθώς πρόκειται για ένα θέμα που πιθανώς να έχουν ακούσει τον τελευταίο καιρό.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, 16/04/2024 - 12:48

Στα πλαίσια υλοποίησης του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων "Νερό...εξερευνητές: η σημασία της σωστής διαχείρισης νερού" που αναφέρθηκε σε προηγούμενη δημοσίευση, τα παιδιά έμαθαν για τον κύκλο του νερού μέσα από ποικίλες διαδραστικές και βιωματικές δράσεις. Έτσι, μέσω ενός μουσικοκινητικού παιχνιδιού οι μικροί μαθητές μεταμορφώθηκαν σε σταγόνες ανακαλύπτοντας τον κύκλο του νερού. Κάνανε πειράματα σαν μικροί επιστήμονες ενώ ακόμα αναπαρέστησαν τον κύκλο αυτόν με την βοήθεια της ρομποτικής!

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, 16/04/2024 - 12:48

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων "Νερό...εξερευνητές: η σημασία της σωστής διαχείρισης νερού" οργανώθηκε μια σειρά από δραστηριότητες 💧

Η συγκεκριμένη θεματική ενότητα προσεγγίστηκε ανακαλύπτοντας τα μέρη που μπορούμε να βρούμε νερό μέσα στο σχολείο, στο σπίτι αλλά και στο ευρύτερο περιβάλλον. 

Οι μαθητές τράβηξαν φωτογραφίες από τα σημεία που ανακάλυψαν και στη συνέχεια δημιούργησαν μια μεγάλη ομαδική αφίσα.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, 16/04/2024 - 12:47

Οι πίνακες του Joan Miro έγιναν η αφορμή για να ξεκινήσουμε να πειραματιζόμαστε με τις γραμμές και τα διάφορα είδη της. Αφού γνωρίσαμε τη ζωή και το σημαντικό έργο του Miro, αναζητώντας πληροφορίες μέσω του διαδικτύου, εμπνευστήκαμε και δημιουργήσαμε τα δικά μας μοναδικά έργα.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, 16/04/2024 - 12:47

Την Παρασκευή 29-09-2023, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, συζητήσαμε με τα παιδιά για τα οφέλη της άθλησης και τις αξίες με τις οποίες ο αθλητισμός συνδέεται!

Έχοντας ως φετινό σύνθημα "Η κίνηση δίνει ζωή" αφιερώσαμε την ημέρα μας σε αθλητικές δράσεις και ομαδικά παιχνίδια.

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων