Συνέντευξη με τους Γεωπόνους του Δήμου Παλλήνης, Φεβρουάριος 2017

Μικροί Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον 2016-2017

 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Σήμερα 28 Φεβρουαρίου 2017, η δημοσιογραφική ομάδα του περιβαλλοντικού προγράμματος '' Ανακύκλωση-Σχολικός Κήπος-Μικροί Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον'', υποδέχτηκαν και πήραν συνέντευξη από τους δύο γεωπόνους του Δήμου Παλλήνης, κ. Κουτρούμπα και κ. Κοκοτίνη. Οι καλεσμένοι μας απάντησαν στις ερωτήσεις των παιδιών σχετικά με τους υπάρχοντες χώρους πρασίνου και τη συντήρησή τους, τη κατασκευή και διαμόρφωση νέων χώρων πρασίνου, καθώς και τα κριτήρια και τη διαδικασία που προβλέπονται γι' αυτό, το φύτεμα, κλάδεμα και κόψιμο δέντρων/φυτών που βρίσκονται στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης από ειδικά συνεργεία, τη πρόβλεψη πυρόσβεσης και τη συνεργασία των δημοτών στους παραπάνω τομείς.

Επιπλέον, οι δύο γεωπόνοι μας έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες για τη βιοποικιλότητα της περιοχής και πώς αυτή έχει διαφοροποιηθεί στο χρόνο, για τα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη από το πράσινο καθώς και για τις ''πράσινες στέγες'' ή αλλιώς ταρατσόκηπους και τέλος μας έδωσαν ιδέες και συμβουλές για τα δέντρα και τα φυτά που μπορούμε να φυτέψουμε στους κήπους των σπιτιών μας. Πριν αποχωρήσουν, τους ξεναγήσαμε στο σχολικό κήπο με τα λαχανικά, τα οπωροφόρα, τα αρωματικά και τα καλλωπιστικά φυτά και δεχτήκαμε κολακευτικά σχόλια.

http://www.protogymnasiogeraka.gr/index.php/ekpaideftika-programmata/periballontika/234-anakiklosi-sxolikos-kipos-mikroi-dimosiografoi.html?start=10

Συγγραφέας: 
1gymgerakas