Η Ανακύκλωση ξεκινάει

Τοποθετήθηκαν, τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2017, τρεις (3) χαρτοφάγοι, έτοιμοι για να δεχτούν χαρτί, βιβλία, τετράδια, εφημερίδες, περιοδικά και είδη συσκευασίας προκειμένου, μετά από επεξεργασία, να παραχθεί χαρτοπολτός για βιβλία αφής.  Εκτός από τους χάρτινους χαρτοφάγους τοποθετήθηκε ένας μεταλλικός κάδος για χαρτί στην είσοδο του σχολείου. Οι κάδοι αυτοί τοποθετήθηκαν  από τον ΕΔΣΝΑ, τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο  Ν. Αττικής,  που είναι ο αρμόδιος φορέας για τη διαχείριση των απορριμμάτων  της Περιφέρειας Αττικής και ο οποίος   συνεργάζεται με τον Δήμο Παλλήνης.

Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2017, τοποθετήθηκαν από τον Δήμο Παλλήνης κάδοι για πλαστικό και αλουμίνιο. Επίσης τοποθετήθηκε κομποστοποιητής προκειμένου να παράξουμε κομπόστ από οργανικά υπολείμματα τροφών, απαραίτητο για τη βιολογική καλλιέγεια του σχολικού μας κήπου.

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017, τοποθετήθηκε κάδος για ανακύκλωση τηγανελαίου  από τον Δήμο Παλλήνης. Κάθε λίτρο λάδι που ρίχνουμε στην αποχέτευση μολύνει ένα εκατομμύριο λίτρα νερό ενώ μέσω της ανακύκλωσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βιοκαύσιμο. Πρόκειται για ανταποδοτική ανακύκλωση.

Ευχαριστούμε την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Υγείας του Δήμου Παλλήνης, κα Πόπη Ζινέλη, όπως και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δ/θμιας Εκπ/σης, κ. Άγγελο Λιακόπουλο.

Συγγραφέας: 
corinna.pertsinidou