Παράδοση καπακιών στον Σύλλογο Παραπληγικών Πέλλας

Την Κυριακή 1 Απριλίου 2018 νωρίς το πρωί, αφού αποχαιρετήσαμε την όμορφη Έδεσσα, μας υποδέχτηκε στα γραφεία του ο Σύλλογος Παραπληγικών Πέλλας στα Γιαννιτσά. Εκεί οι μαθητές μας παρέδωσαν τα καπάκια που είχε συλλέξει από την αρχή της σχολικής χρονιάς το σχολείο μας, το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα και το φροντιστήριο Ακάδημος στην Παλλήνη.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Σιδέρης, η γραμματέας, κα Σπύρου και η κα Τσιφτσάκη, που εκτελεί χρέη γραμματειακής υποστήριξης, μάς ενημέρωσαν για τις δράσεις του Συλλόγου, που ιδρύθηκε το 1999, καθώς και για τη συγκεκριμένη δράση συλλογής καπακιών που την ξεκίνησαν από το 2010 και έκτοτε έχουν χαρίσει αμαξίδια σε μικρούς και μεγάλους απ’ όλη την Ελλάδα. Η δράση αυτή έχει ανταποδοτικότητα όταν επιτευχθεί ο ένας τόνος καπακιών. Μας συγκίνησε η θερμή τους υποδοχή και η φιλοξενία τους που ολοκληρώθηκε με κέρασμα χειροποίητης τυρόπιτας και σπανακόπιτα , τοπικών χυμών ροδάκινου και πασχαλινής λαμπάδας. Αφού τους ενημερώσαμε για τις δράσεις του σχολείου μας τόσο περιβαλλοντικού χαρακτήρα όσο και αυτών κοινωνικής αλληλεγγύης, τους αποχαιρετίσαμε με την υπόσχεση να συνεχίσουμε να μαζεύουμε όσα περισσότερα καπάκια γίνεται στο άμεσο μέλλον.

Το σχολείο μας παρέδωσε στον Σύλλογο Παραπληγικών Πέλλας τρεις μεγάλες σακούλες απορριμάτων γεμάτες καπάκια. Ευχαριστούμε θερμά όσους συνέβαλαν στη συλλογή των καπακιών.

Συγγραφέας: 
corinna.pertsinidou