Γνώρισα τους ανθρώπους και αγάπησα τα ζώα. (Μ. Λουντέμης)

Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας των ζώων η σημερινή και δεν υπάρχει σχολείο που δεν την γιόρτασε με κάποιον τρόπο. Η αλήθεια είναι ότι αφιερώσαμε δύο μέρες σε αυτήν τη σπουδαία γιορτή απλά γιατί της αξίζει... γιατί αξίζει σε κάθε ψυχή σε αυτόν τον πλανήτη!
Και βιβλία διαβάσαμε και παραμύθια και κατηγορίες ζώων κάναμε και τα αγαπημένα μας ζώα φτιάξαμε σε κατασκευή και αναγνωρίσαμε μοτίβα ζώων και μουσικές καρέκλες με ζώα παίξαμε...
Και τελικά είχαμε καλεσμένους! Οι κυρίες Ξηρουχάκη Ελένη, υπεύθυνη στο πρόγραμμα "ΖΩ.Ε.Σ." εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και Μαρία Μαυρομμάτη, εκπρόσωπος του Περιβαλλοντικού και Φιλοζωϊκού σωματείου Πλατανιά. Μας ανέλυσαν το πρόγραμμα με πλούσιο εποπτικό υλικό εστιάζοντας στην φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Τις ευχαριστούμε πολύ για την προθυμία τους και τις σημαντικές πληροφορίες που μας έδωσαν!
Οι εντυπώσεις μας πλούσιες και τις αποτυπώσαμε  σε παιχνίδια μνήμης και αφίσες υπέρ της προστασίας των ζώων!  "Το Σοφάκι και ο Ντο", το υπέροχο βιβλίο, μας έδωσαν το έναυσμα να ασχοληθούμε και με τα συναισθήματα των ζώων και τον τρόπο που τα εκφράζουν. Εστιάσαμε στα χαρά και στη λύπη και εντοπίσαμε ποιες ανθρώπινες συμπεριφορές τα προκαλούν.
Τέλος, ασχοληθήκαμε με μία ακόμη διάσταση του θέματος, την τέχνη. Όχι όμως οποιαδήποτε τέχνη, μια ιδιαίτερη τέχνη που έχει αναπτύξει ο καλλιτέχνης GUIDO DANIELE, δηλαδή την ζωγραφική στο χέρι αγαπημένων ζώων. Τα παιδιά κλήθηκαν να τα αναγνωρίσουν και να τα μιμηθούν ατομικά ή σε ομάδες, όπου ήταν αναγκαίο. Η επίδραση των ζώων είναι καταλυτική στη ζωή των ανθρώπων και αυτό αποδεικνύει τη σπουδαιότητά τους!
 

Συγγραφέας: 
SOFIA PETRIKI