Κουκλοθέατρο και ανακύκλωση

> Οργασμός δουλειάς στο καλλιτεχνικό εργαστήρι του σχολείου μας, που λειτουργείαπό τις αρχές τησ σχολικής χρονιάς κάθε Κυριακή στο σχολείο με την εποπτεία της Φερενίκης Τσαμπαρλή.Το φετινό πρόγραμμα λέγεται "Χαρτοπολτοδημιουργίες στη Θερμή" και  στηρίζεται στους άξονες  "Κατασκευές από χαρτίκαι ανακυκλώσιμα υλικά " και "Παράσταση Κουκλοθέατρου".  Στα πλαίσιά του προβλέπονται  κατασκευές από χαρτοπολτό, δημιουργία των ιστοριών , κατασκευή σκηνικών , κοστουμιών  και στη συνέχεια παράσταση κουκλοθεάτρου.

> Την προηγούμενη εβδομάδα τα παιδιά ολοκλήρωσαν τα πρόσωπα των ηρώων του παραμυθιού που θα ανεβάσουν στη σκηνή και άρχισαν να φτιάχνουν τα υπόλοιπα μέλη τους. Τα χέρια και τα πόδια  φτιαχτηκαν  από χάρτινα στενόμακρα ρολό χαρτιών κουζίνας και τα σώματα από κομμάτια αφρολέξ. Κάθε σώμα  στηρίζεται σε ένα μακρύ ξύλο.

> Μετά από τους ήρωες θα φτιαχτούν τα σκηνικά του θεάτρου. Κάθε ομάδα θα παρουσιάσει τη δικιά της ιστορία. Θα παρουσιαστούν τρεις ιστορίες σε μία ενιαία παράσταση κουκλοθεάτρου: Οι δυο θα είναι από τα Τμήματα του καλλιτεχνικού μας εργαστηρίου και η τρίτη από το Τμήμα που λειτουργεί στο εργαστήριο της Φερενίκης στη Μυτιλήνη.

> Περιμένουμε με ανυπομονησία την παράσταση
 

Συγγραφέας: 
ΕΛΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑ