Παραμύθι σε συνεργασία με την Κύπρο

Η ΝΕΡΕΝΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια πολιτεία, που επειδή είχε πολλά νερά ονομάστηκε «Νερένια πολιτεία». Ήταν χτισμένη στους πρόποδες ενός καταπράσινου βουνού από το οποίο κατέβαιναν πεντακάθαρα νερά που σχημάτιζαν ποταμάκια. Οι πηγές από το βουνό πάντα έτρεχαν κρυστάλλινο νερό γιατί οι βροχές ήταν τακτικές και έτσι ποτέ δεν στέρευαν.

 Οι δρόμοι ήταν  πεντακάθαροι, λουλούδια υπήρχαν σπαρμένα σε όλους τους κήπους και τα παρτέρια, τα νερά έτρεχαν κελαρυστά, τα σπίτια  ξεπρόβαλλαν όμορφα και χρωματιστά.

 Οι κάτοικοι ήταν ευτυχισμένοι στον καταπράσινο αυτό τόπο και ασχολούνταν με τη γεωργία, τη κτηνοτροφία, την αλιεία στο ποτάμι και με τον τουρισμό.

Σ’ αυτόν τον τόπο ζούσε και ο Ναντίν, η Δέσπω, ο Φρέντυ και η Μαρία. Ήταν φίλοι αχώριστοι από τότε που γεννήθηκαν. Ποτέ τους όμως δεν νοιάστηκαν για οικονομία  νερού ή για τη σωστή διαχείριση του νερού όπως άλλωστε και οι γονείς τους και οι παππούδες τους…Νερό…υπάρχει! Άφθονο!

Ο Ναντίν έπλυνε το αυτοκίνητο της οικογένειας με το λάστιχο.

Μαμά: Ναντίν, ρίξε περισσότερο νερό, θέλω να αστράφτει το αυτοκίνητο στο γάμο της ξαδέρφης μου !!

Η Δέσπω πότιζε τα λουλούδια, αλλά κάποιος τη φώναξε και ξέχασε τη βρύση ανοιχτή.

Φίλη της Δέσπως: Δέσπω είδες χθες τι έγινε στο master chef;

Δέσπω: Έρχομαι Έλλη να το συζητήσουμε.

 Και το νερό έτρεχε άσκοπα…

Ο Φρέντυ γέμιζε με νερό τη πισίνα του σπιτιού του. Περίμενε την Μαρία να έρθει με τις φίλες της για να κολυμπήσουν όλοι μαζί. Νερό υπάρχει! Άφθονο!

Εδώ και μέρες η τηλεόραση έλεγε πως άρχισε περίοδος ξηρασίας. Είχε άλλωστε να βρέξει πολύ καιρό!! Το νερό στο ποτάμι σαν και να λιγόστεψε! Οι παππούδες στο καφενείο του χωριού έλεγαν πως κάποιες πηγές στέρεψαν. Κάτι τέτοιο μάλιστα έλεγαν πως δεν το ‘χαν ξαναδεί. Κάποια σπίτια που ήταν χτισμένα πιο ψηλά, κατά το βραδάκι δεν είχαν νερό. Η Μαρία πήγε να κάνει μπάνιο αλλά ….τίποτα .

Μαρία: Μαμά, μαμά δεν έχει νερό πως θα κάνω μπάνιο; Αύριο έχουμε στο σχολείο την φωτογράφιση για τα ημερολόγια. Θα είναι χάλια τα μαλλιά μου. Κάνε κάτι επιτέλους μαμά.

Μαμά Μαρίας: Υπάρχει πρόβλημα Μαρία, το νερό λιγοστεύει στο χωριό μας.

Απίστευτο ε!! Η Νερένια πολιτεία, να μην έχει νερό!!

 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΊΟ ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΙΚΑΡΙΔΗΣ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ

Συγγραφέας: 
Καλλιόπη Μαργιού