Γνωριμία με το Πανεσπιστήμιο Αιγαίου

Μια μικρή γεύση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τα εργαστήριά του πήραν σήμερα οι μαθητές μας σε εκπαιδευτική επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε στο Λόφο Ξενία. Μας υποδέχτηκε η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Ιδρύματος κ. Θ.Τζέκου, που μας έκανε μια μικρή εισαγωγή για το Πανεπιστήμιο και τις δραστηριότητές του.

Στη συνέχεια οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο τμήματα: Το πρώτο ξεναγήθηκε από τον καθηγητή Χρήστο Καλλονιάτη  στο εργαστήριο των 3D εκτυπωτών και το δεύτερο από τον καθηγητή Νίκο Σουλακέλλη στο Εργαστήριο Χαρτογραφίας. 

Στο πρώτο εργαστήριο οι μαθητές παρακολούθησαν ζωντανά την εκτύπωση τρισδιάστατων αντικειμένων (αναμνηστικά μπρελόκ, που τους δόθηκαν ως δώρα) . Στο δεύτερο εργαστήριο είδαν μέσω του google earth πως φαίνεται η γη από τους δορυφόρους,  γνώρισαν  πολλών ειδών χάρτες (π.χ. με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που λειτουργούν σε όλο τον κόσμο, επέλεξαν κάποιους και άκουσαν τι μουσική παίζανε).

Η  ξενάγηση ολοκληρώθηκε στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου, όπου oι μαθητές πέταξαν DRONES  και τα κατηύθηναν μέσω τηλεχειριστήριου στον αέρα. Τον υπόλοιπο χρόνο τον περάσαμε στο δήπεδο 5Χ5 της Βαριάς με αθλοπαιδιές και παιχνίδι.

Συγγραφέας: 
ΕΛΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑ