Γνώση, πρόληψη και ψυχραιμία!

Εποχή ιώσεων και μια ανησυχία είναι έκδηλη στους γονείς αλλά και στους εκπαιδευτικούς... Ας μάθουμε στα παιδιά μας να προστατεύονται, ας μάθουμε κι εμείς οι ενήλικες να μην υπερβάλλουμε και να ακούμε τους ειδικούς και όλα θα πάνε καλά!
Η Όβη, το μικρόβιο εισέβαλε πρώτη στο σχολείο μας και μας απέδειξε πόσο εύκολα μπορούν να μεταδοθούν, αυτή και οι φίλοι της, από τον έναν στον άλλο. Ένα πείραμα με χρυσόσκονη που κόλλησε στα χέρια μας, στα παιχνίδια μας, στα έπιπλά μας ήταν αρκετό για να αντιληφθούμε ότι η Όβη δεν αστειεύεται!
Και σα να μην έφτανε η έλευση της Όβης, ήρθε και η μητέρα της η Influenza και έψαχνε να βρει τα υπόλοιπα παιδιά της που πήγαν και κρύφτηκαν παντού στο σχολείο μας, στα πόμολα, στους νιπτήρες, στα τραπεζάκια και στα παιχνίδια μας! Φυσικά δεν ήταν καθόλου εύκολο να τα εντοπίσουμε! Τα μικρόβια είναι τόσο μικρά λοιπόν που δεν τα βλέπουμε! 
Ωωωωχ! Δεν θα τελειώσει ποτέ το μαρτύριό μας!!! Η γρίπη ήρθε στο σχολείο και μάλιστα απειλεί τη Χιονάτη!!! Ε όχι! Αυτό δεν θα το ανεχτούμε! Καλά εμάς, αλλά και τη Χιονάτη;;;
Εξολόθρευση λοιπόν με σαπούνι! Πείραμα για τη δύναμη του σαπουνιού σχετικά με τα μικρόβια! 
7 απλά βήματα και σας εξαφανίσαμε μικρόβια! Βάζω σαπούνι, πλένω τα χέρια από πάνω, πλένω τα δάχτυλα, τους δείκτες, τα νύχια, ρίχνω νερό και στεγνώνω! Τόσο απλά!
Ας παίξουμε όμως και λίγο μαζί τους... στον υπολογιστή φυσικά γιατί στην πραγματικότητα τα μικρόβια δεν είναι για παιχνίδι! Αστειευτήκαμε και λίγο μαζί τους ζωγραφίζοντάς τα και φυσικά εξολοθρεύσαμε όσα μας προκαλούν αρρώστιες!!!
Να και ο Αψούλης! Αυτός ήρθε για καλό! Να μας δείξει τί μπορούμε να κάνουμε με ένα χαρτομάντηλο! Να μην αφήσουμε τα μικρόβια από τη μύτη και το στόμα μας να φτάσουν σε κάποιον άλλο! Μπράβο ο Αψούλης με τις ιδέες του! Κι ένας έλεγχος με το μικροσκόπιο για εμάς τους ανερχόμενους επιστήμονες είναι αναγκαίος! Άλλωστε η μορφή των μικροβίων είναι και ο λόγος της ονομασίας τους!
Τέλος, φέραμε και τον γιατρό μας, τον κύριο Πέτρο! Του κάναμε πολλές πολλές ερωτήσεις, του χαρίσαμε και δωράκι και τον βάλαμε να κάνει μάθημα στους γονείς μας! Φυσικά του δώσαμε και την πιο γλυκιά μας αγκαλιά για να τον ευχαριστήσουμε που μας έμαθε τόοοοσα πολλά! Ευχαριστούμε κύριε Πέτρο! Όσο για τους γονείς... όλο ερωτήσεις είναι!!! Τις απάντησε όλες ο κύριος Πέτρος και μάλλον χάρηκαν και αυτοί που έμαθαν τα νέα δεδομένα στην παιδιατρική σχετικά με τις ιώσεις! Γνώση, πρόληψη και ψυχραιμία!
 

Συγγραφέας: 
SOFIA PETRIKI