Μας βράβευσε το Μουσείο του Απολιθωμένου Δάσους

> Για τις δράσεις μας, που έχουν σχέση με το Γεωπάρκο της Λέσβου βραβεύτηκε την  Κυριακή στο Σίγρι το σχολείο μας (μαζί με άλλες σχολικές μονάδες)  από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους. Η βράβευση έγινε μετά την κοπή της πίτας και τον απολογισμό του 2019, που έκανε ο Διευθυντής του Μουσείου Νίκος Ζούρος. Η έναρξη αυτών των δράσεων έγινε το 2018 με την έκδοση του CD ROM “To φαράγγι της Θερμής και τα σπήλαιά του».

> Το τιμητικό δίπλωμα μας απένειμε ο πρώην Διευθυντής του Σχολείου κ. Λεοντής, ως μέλος του Δ.Σ. του Μουσείου του Απολιθωμένου. Επί θητείας του κ. Λεοντή (1997-2002) το Δημοτικό της Θερμής αναβαθμίστηκε από 4θέσιο σε εξαθέσιο και ανακαινίστηκε εκ βάθρων (λόγω του Summer School, που έγινε εκεί με πρωτοβουλία της Αγγελικής Ράλλη)

 

> Η βράβευση του σχολείου έγινε αφομή για μια πολλή όμορφη εκδρομή στο Σίγρι. Συμμετείχαν περίπου 40 άτομα από τη Θερμή (γονείς, μαθητές και δάσκαλοι), που είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν το Μουσείο και τα εκθέματά του και να δούν την πορεία των εργασιών στα δυό μεγάλα έργα που συνεχίζονται: Το λιμάνι του Σιγρίου και το νέο δρόμο Καλλονής-Σιγρίου, που παρακάμπτει πολλές  στροφές και κάνει τη διαδρομή πολύ πιο σύντομη και ευχάριστη

Συγγραφέας: 
ΕΛΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑ