- Οι αλησμόνητες γυμναστικές επιδείξεις

# Τα μέτρα ασφάλειας για τον κορωνοϊό θα έχουν φέτος ως «θύμα» και την πολύ όμορφη γιορτή λήξης που γινόταν στο σχολείο κάθε χρόνο.
# Με την ευκαιρία αυτή ας κάνουμε μια αναδρομή στις γυμναστικές επιδείξεις, που αποτελούσαν αναπόσπαστο μέρος της σχολικής ζωής μιας και μ΄ αυτές έκλεινε κάθε Ιούνιο η σχολική χρονιά.
# Τις επιδείξεις τις περίμεναν με ανυπομονησία όλοι οι κάτοικοι στα χωριά μια και αποτελούσαν μια ξεχωριστή ευκαιρία ψυχαγωγίας, από τις λίγες που υπήρχαν τότε.
# Η κάθε εκδήλωση περιείχε απαραίτητα κάποια σκετς, που έπρεπε να βγάζουν γέλιο και να αρέσουν στο ακροατήριο. Οι χοροί και τα τραγούδια ήταν επίσης απαραίτητα, όπως και το ομοιόμορφο ντύσιμο και οι ασκήσεις μαθητών και μαθητριών.
# Με λίγα λόγια δάσκαλοι και μαθητές έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους, για να έχουν επιτυχία αυτές οι γιορτές με αμοιβή το χειροκρότημα και τα μπράβο που εισέπρατταν απ΄το ακροατήριο
# Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα προσωπικά αρχεία των Λ. Μάρτη , Δ.Καμενή, Θ.Γιαβρίμη και Β.Φίκια (είναι των αρχών της δεκαετίας του1960 ) και προσκομίστηκαν το σχολείο στα πλαίσια του προγράμματος «Ψηφιοποιώ την ιστορία του τόπου μου» - Τους ευχαριστούμε θερμά.

Συγγραφέας: 
ΕΛΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑ