ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ, ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΑΣΦΑΛΗΣ ΛΥΣΗ! ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΦΕΤΟΣ ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΟΣ ΚΕΡΚΙΝΗ ΜΕΣΩ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ (WEBEX) ΚΑΙ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗΣ (ECLASS) ΔΙΑΔΡΑΣΗΣ!

Α.  Η περιβαλλοντική ομάδα του Γυμνασίου Κοίμησης αποφάσισε να ολοκληρώσει το προγραμμα που φέτος υλοποιεί με την βοήθεια των τηλεδιασκέψεων μέσω WEBEX και Ασύγχρονησς (eclass) διάδρασης. Η απόφαση αυτη πάρθηκε μετα την ανακοίνωση του ΒΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ότι θα τρέξει ο τριτος  Πανελληνιος Διαγωνισμός bravo school. Έχει γίνει η πρώτη τηλεδιάσκεψη και τέθηκε ως στόχος η ολοκλήρωση του τμήματος που αναφέρεται στα χωριά του ΜΠΕΛΕΣ εντός της Ελλαδας με αποστολή υλικού  μέσω eclass μετά απο ερευνα των Μαθητών και παραγωγή Βίντεο απο τον Συντονιστή.

Β. Προς οικολογική χαλάρωση ΓΟΝΕΩΝ και ΜΑΘΗΤΩΝ.Το ίδρυμα quality net foundation το οποίο ασχολείται με την προώθηση των 17 Παγκόσμιων στόχων βιώσιμης ανάπτυξης και το εκπαιδευτικό του τμήμα το βιωματικό Σχολείο το οποίο διοργανώνει τον Πανελλήνιο διαγωνισμό Βravo school (ΈΧΟΥΝ ΓIΝΕΙ 2 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΒΓΗΚΕ ΠΡΩΤΟ ανάμεσα σε συμμετοχές που υπερέβαιναν τις 700) πράττει συγκυριακά εξαιτίας του κορονοϊού την δράση: Μένουμε σπίτι ... in action!  και μου ζητήθηκε να αποστείλω  υλικό προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε News Letters, τα οποία θα απευθύνονται σε Γονείς και Μαθητές σε όλη την Ελλάδα προς εποικοδομητική τους απασχόληση!

Έστειλα λοιπόν τα παρακάτω:

1. ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ σε μορφή QUIZ για τον ποταμό ΣΤΡΥΜΟΝΑ

Λαμβάνοντας ενεργά μέρος στην δράση Μένουμε σπίτι ... in action!  καλούμε τόσο τους Μαθητές όσο και τους Γονείς να ακολουθήσουν τις παρακάτω ενέργειες:
Α. Κάνουμε ΚΛΙΚ αριστερό στην λέξη QUIZ
Β. Εμφανίζεται ερωτηματολόγιο που περιέχει 16 ερωτήσεις, πολλαπλής επιλογής ή Σωστό-Λάθος. Κάθε ερώτηση επιδέχεται μόνο μια σωστή απάντηση και ΔΕΝ βαθμολογείται ΙΣΑ. Αν όμως απαντήσουμε Σωστά σε όλες τις ερωτήσεις θα πάρουμε ΑΡΙΣΤΑ 20.
Γ. ΣΥΜΒΟΥΛΗ- ΠΡΟΤΡΟΠΗ (Παρατηρούμε σχολαστικά την φωτογραφία που συνοδεύει την κάθε ερώτηση, ίσως κρύβει...την απάντηση)
Δ. Αφού απαντήσουμε και τις 20 απαντήσεις στο τέλος πατούμε υποβολή και μπορούμε να δούμε τις Σωστές απαντήσεις και την συνολική βαθμολογία μας. Τέλος αν επιθυμούμε κάνοντας κλικ στην λέξη βίντεο μπορούμε να δούμε  την Στατιστική ανάλυση στατιστικών δεδομένων  του παραπάνω διαγνωστικού ερωτηματολογίου σε δείγμα μαθητών του Οικολογικού Γυμνασίου Κοίμησης Σερρών με την βοήθεια διαγραμμάτων

2. ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ σε μορφή QUIZ για το όρος ΚΕΡΚΙΝΗ (ΜΠΕΛΕΣ)

Το ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ Γυμνάσιο ΚΟΙΜΗΣΗΣ  ΣΕΡΡΩΝ  στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος που εκπονεί: « Όρος Κερκίνη (Μπέλες). Το μπαλκόνι του ουρανού! Όμορφη φυσική κερκίδα παρατήρησης φυσικών και ιστορικών τεκταινομένων της περιοχής των Σερρών», με το οποίο συμμετέχει στον τρίτο Πανελλήνιο Διαγωνισμό BRAVO SCHOOL, στην κατηγορία  "ΚΑΛΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ" δημιούργησε ένα  ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚO  ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ  QUIZ που αφορά το όρος ΚΕΡΚΙΝΗ (ΜΠΕΛΕΣ) Κάλεσε στην αρχή του προγράμματος δείγμα Μαθητών του να απαντήσουν το ερωτηματολόγιο ώστε να εντοπιστούν οι τυχόν λανθασμένες ή ελλιπείς γνώσεις  και να στοχεύσει με το πρόγραμμα στον εμπλουτισμό της σωστής γνώσης τους. Λαμβάνοντας ενεργά μέρος στην δράση Μένουμε σπίτι ... in action!  καλούμε τόσο τους Μαθητές όσο και τους Γονείς να ακολουθήσουν τις παρακάτω ενέργειες:

Α. Κάνουμε ΚΛΙΚ αριστερό στην λέξη QUIZ
Β.Εμφανίζεται ερωτηματολόγιο που περιέχει 20 ερωτήσεις, πολλαπλής επιλογής ή Σωστό-Λάθος. Κάθε ερώτηση επιδέχεται μόνο μια σωστή απάντηση και βαθμολογείται με μια μονάδα. Αν λοιπόν απαντήσουμε Σωστά σε όλες τις ερωτήσεις θα πάρουμε ΑΡΙΣΤΑ 20.
Γ. ΣΥΜΒΟΥΛΗ- ΠΡΟΤΡΟΠΗ (Παρατηρούμε σχολαστικά την φωτογραφία που συνοδεύει την κάθε ερώτηση, ίσως κρύβει...την απάντηση)
Δ. Αφού απαντήσουμε και τις 20 απαντήσεις στο τέλος πατούμε υποβολή και μπορούμε να δούμε τις Σωστές απαντήσεις και την συνολική βαθμολογία μας.Τέλος αν επιθυμούμε κάνοντας κλικ στην λέξη βίντεο μπορούμε να δούμε  την Στατιστική ανάλυση στατιστικών δεδομένων  του παραπάνω διαγνωστικού ερωτηματολογίου σε δείγμα μαθητών του Οικολογικού Γυμνασίου Κοίμησης Σερρών με την βοήθεια κυκλικών διαγραμμάτων!
 

3. ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΩΣ ΑΝΟΙΚΤΕΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ (ΑΕΠ) ΣΤΟ ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ, δράσεων που υλοποίησα ως συντονιστής στο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ.

Α.  ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ:  ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ & ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΕΠ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ: "Η ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ" ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟΝ 1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ BRAVO SCHOOL ΩΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ 7  "Φθηνή και καθαρή ενέργεια" ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΉΘΗΚΕ ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΗ ΚΑΛΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ 
Η ΑΕΠ «Συμβατικές και Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» αναφέρεται στην Ενέργεια και τις μορφές της, καθώς και τις εφαρμογές της σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Οι Μαθητές έκαναν καταγραφή των συμβατικών πηγών της ενέργειας σε συνδυασμό με την διαχρονική εξέλιξη της τεχνολογίας και του τρόπου δημιουργίας τους. Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα της εξάντλησης των φυσικών πόρων και της περιβαλλοντικής ρύπανσης που οδηγούν οι συμβατικές μορφές ενέργειας προχώρησαν σε καταγραφή και μελέτη των εναλλακτικών μορφών ενέργειας, καθώς και του τρόπου μετατροπής τους σε ηλεκτρική ενέργεια. Έγινε αξιολόγηση των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων χρήσης κάθε μορφής ενέργειας. Μεθοδολογία που ακολουθήθηκε στην υλοποίηση της ΑΕΠ: Μαθητοκεντρική - Ομαδοκεντρική, Διαθεματική – Διεπιστημονική. Οι γονείς έχουν δώσει άδεια προκειμένου να εμφανιστούν τα πρόσωπα των μαθητών στο διαδίκτυο. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΟΛΗ Η ΔΡΑΣΗ ( Βάλτε το σε πλήρη προβολή ...παίζει μόνο του)

     

Β. ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ: "ΔΙΠΟΛΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ"

Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΕΠ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΩΣ ΚΑΛΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΤΟ GSGs ΠΑΡΑΤΗΡΙΟ
Το Γυμνάσιο Κοίμησης στην διάρκεια των δύο τελευταίων ετών συνέστησε μια «Διπολική οικολογική επιχείρηση». Ο πρώτος πόλος της δράσης της είναι το πιλοτικό εγχείρημα της συλλογής, διάσωσης και διάδοσης τοπικών παραδοσιακών μη υβριδικών σπόρων με απώτερο σκοπό την δημιουργία τράπεζας μη μεταλλαγμένων σπόρων. Συλλέξαμε σπόρους δωρεά από τους κατοίκους του Ποντισμένου και της Κοίμησης, τους σπείραμε στο εργαστήριο φυσικής και χημείας και τα φυτά που παρήγαμε τα δώσαμε προς φύτευση, δωρεάν στους κατοίκους των δύο παραπάνω χωριών. Η μοναδική «υποχρέωση» τους να μας δώσουν πάλι μέρος των σπόρων των αγροτικών προϊόντων (ντομάτα, πιπεριά, μελιτζάνα, πεπόνι, φασόλια) που παρήγαγαν. Το τελικό προϊόν του πιλοτικού εγχειρήματος της «Διπολικής οικολογικής επιχείρησης του Γυμνασίου Κοίμησης» είναι η δημιουργία τράπεζας παραδοσιακών, μη υβριδικών, τοπικών σπόρων προκειμένου να προσεγγίσουμε τις γεύσεις του παρελθόντος. Ο δεύτερος πόλος δράσης της «Διπολικής οικολογικής επιχείρησης του Γυμνασίου Κοίμησης» είναι το βασικό της εγχείρημα της αισθητικής ανάπλασης της σχολικής αυλής. Μετά από δημοσκόπηση που κάναμε σε δείγμα μαθητών και καθηγητών του γυμνασίου και μελέτη των στατιστικών δεδομένων της, εντοπίσαμε ότι θέληση της πλειονότητας του ανθρώπινου δυναμικού ήταν να δώσουμε χρώμα στην αυλή. Η οικολογική επιχείρηση αποφάσισε να προχωρήσει σε δενδροφυτεύσεις ανθοφόρων δενδρυλλίων, ανθεκτικών στις τοπικές καιρικές συνθήκες, και με σταδιακή ανθοφορία τους σε όλη την διάρκεια του έτους. Η επιχείρηση συνεργάστηκε με δασολόγο, με τον δήμο Ηράκλειας, με το πρόεδρο του Δ.Δ Κοίμησης, με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, με ιδιωτικά φυτώρια και κατάφερε να προχωρήσει στην φύτευση 60 ανθοφόρων δενδρυλλίων. Το πόνημα αγκαλιάστηκε από όλους τους τοπικούς φορείς και προστατεύθηκε και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Τα αποτελέσματα του εγχειρήματος ήταν θεαματικά από άποψη ανθοφορίας σε μεγάλο διάστημα μηνών δίνοντας ένα καλαίσθητο περιβάλλον σχολικής αυλής. Στην φετινή χρονιά προχωρήσαμε σε υποστύλωση με δοκούς στήριξης των δένδρων, κλάδεμα και λίπανση τους μετά από έρευνα επιστημονική των μαθητών για τα παραπάνω θέματα. Το τελικό προϊόν του βασικού εγχειρήματος της «Διπολικής οικολογικής επιχείρησης του Γυμνασίου Κοίμησης» είναι η παράδοση στην τοπική κοινωνία της Κοίμησης και στους μαθητές του Γυμνασίου Κοίμησης μιας σχολικής αυλής πλημμυρισμένης από χρώματα σε όλη την διάρκεια του έτους.

Γ. ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ: "ΟΙΚΟΚΩΔΙΚΑΣ"

Η ΑΕΠ «Οικοκώδικας» αποτελεί μια ενεργή περιβαλλοντική πρακτική που ακολούθησε συγκεκριμένη διαδικασία ώστε να συνταχθεί από τους μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου Κοίμησης, ένα σύνολο κανόνων περιβαλλοντικής συμπεριφοράς στο σχολείο και στο σπίτι , ο λεγόμενος «οικοκώδικας», να τηρηθεί από όλους πιστά η εφαρμογή του και αν χρειαστεί κάθε χρόνο να ανανεώνονται οι δεσμεύσεις προς αυτόν. Στόχος της ΑΕΠ είναι η ευαισθητοποίηση, η εκπαίδευση και η αλλαγή στάσης των μαθητών/τριών μας σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες στη λήψη αποφάσεων, στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή των δράσεων, ώστε το σχολείο τους να γίνει κοινότητα αειφορικής συμβίωσης σε παιδαγωγικό αλλά και πρακτικό επίπεδο. Αυτό επιτυγχάνεται με την διαμόρφωση και την εφαρμογή του «Οικοκώδικα» καθώς και την εφαρμογή ενός Περιβαλλοντικού Σχεδίου Δράσης (αφορά τον περιβάλλοντα σχολικό χώρο και την μετατροπή του σε καθαρό, όμορφο, ανθρώπινο και φιλικό). Συγκροτήθηκε Περιβαλλοντική Επιτροπή, από μαθητές και εκπαιδευτικούς, που καθοδήγησε τη διεξαγωγή τριών ερευνών. Η πρώτη αφορά την Ιστορική καταγραφή του Γυμνασίου Κοίμησης βασιζόμενη σε μαρτυρία υπερήλικα κατοίκου της περιοχής. Η δεύτερη αφορά θέματα ενέργειας, απορρίμματα, ανακύκλωση. Η επεξεργασία αυτών οδήγησε στην σύνταξη από κοινού του «Οικοκώδικα», ο οποίος έγινε αφίσα και αναρτήθηκε σε περίοπτη θέση στο σχολείο. Η τρίτη έρευνα αφορά τον περιβαλλοντικό έλεγχο του σχολείου, καθώς και του εσωτερικού χώρου. Διαπίστωσε ποιες αλλαγές είναι απαραίτητες, συζήτησε ποιες είναι βραχυπρόθεσμες και ποιες μακροπρόθεσμες, διατύπωσε ένα «σχέδιο δράσης» µε ρεαλιστικούς στόχους. Το σχέδιο δράσης ενέπλεξε τους περισσότερους μαθητές και εκπαιδευτικούς και συνδέθηκε µε το αναλυτικό πρόγραµµα του σχολείου και τα γνωστικά αντικείμενα (γλώσσα, μαθηματικά, φυσική, εικαστικά, τεχνολογία κ.ά.). Η περιβαλλοντική επιτροπή είχε την κύρια ευθύνη να ελέγξει την εφαρμογή του σχεδίου δράσης, να το αξιολογήσει και να κάνει τις απαραίτητες ευέλικτες αλλαγές.

4. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΠΟΤΑΜΟΣ ΣΤΡΥΜΟΝΑΣ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ"

 

 To Οικολογικό Γυμνάσιο Κοίμησης Σερρών συμμετείχε με το πρόγραμμα «Ποταμός Στρυμόνας, πηγή ζωής για το νομό Σερρών» στον 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό BRAVO SCHOOLS που διοργάνωσε το Βιωματικό Σχολείο, εκπαιδευτικό τμήμα του Quality Net Foundation. Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις 10/6/2019, το προαναφερθέν πρόγραμμα αξιολογήθηκε και ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΩΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΛΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ, στην κατηγορία «Καλές πρακτικές» https://bravo.sustainablegreece2020.com/gr/bravo-schools-results

Στον παραπάνω διαγωνισμό συμμετείχαν 294 Σχολεία από όλη την Ελλάδα, και οι συμμετοχές των δράσεων τους έφθασαν τις 738. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι πολλά από αυτά είναι ιδιωτικά κολέγια, πολλά από αυτά έχουν τεράστιο δυναμικό μαθητών και ξεκινούν από διαφορετικό κοινωνικό και οικονομικό υπόβαθρο, η επιτυχία ενός Δημόσιου και περιφερειακού Γυμνασίου, όπως αυτό της Κοίμησης Σερρών φαντάζει τεράστια!
Το πρόγραμμα «Ποταμός Στρυμόνας, πηγή ζωής για το νομό Σερρών» είναι ήδη αναρτημένο στο παρατηρητήριο Βιωσιμότητας στο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ του QNF SDGs School Club (Sustainable Development Goals School Club) στο οποίο είναι από πέρσι μέλος το Γυμνάσιο Κοίμησης Σερρων. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΛΗ Η ΔΡΑΣΗ

5. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝΑ ΠΛΗΡΕΣΤΑΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

ΠΑΡΈΘΕΣΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗ  ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ   ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΊΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΊΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΙΜΗΣΗΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΊΑ ΕΓΩ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΎ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ, ΕΥΡΕΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΕΣΤΑΤΗ!

6. ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΏΝ  ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : « Όρος Κερκίνη (Μπέλες). Το μπαλκόνι του ουρανού! Όμορφη φυσική κερκίδα παρατήρησης φυσικών και ιστορικών τεκταινομένων της περιοχής των Σερρών» ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΉΡΙΟ GSGs (πρωτοβουλιών βιώσιμης ανάπτυξης που αναπτύσσονται στην Ελλάδα)

Όλα τα βήματα και οι δράσεις που υλοποιήσαμε κατά την εκτέλεση του παραπάνω προγράμματος μέχρι του αναγκαστικού κλεισίματος των Σχολείων  (10/3/2020) έχουν αναρτηθεί ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΉΡΙΟ GSGs (πρωτοβουλιών βιώσιμης ανάπτυξης που αναπτύσσονται στην Ελλάδα) πλαισιωμένα με πληθώρα βίντεο και ντοκουμέντα ανείπωτα! Στόχος ήταν πέρα από όλα τα άλλα και η αξιόλογη συμμετοχή του Σχολείου στον 3ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ BRAVO SCHOOLS 2020, του οποίου η τύχη εκκρεμεί εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης. Επειδή θεωρούμε αξιόλογη την μέχρι τώρα προσπάθεια μας, κρίναμε ότι είναι καλό να την δημοσιοποιήσουμε...

Σας ευχαριστώ!

ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ
(ΠΕ 03 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ)

Συγγραφέας: 
gymkoimis