Ένα «ΘΗΤΑ» με βραβευμένα διηγήματα

 

# Κυκλοφόρησε  την Τρίτη το ειδικό τεύχος της σχολικής μας εφημερίδας του ΘΗΤΑ της Θερμής με τα βραβευμένα διηγήματα των μαθητών του σχολείου στον 12ο διαγωνισμού  γραπτού λόγου των εκδόσεων Πατάκη.

………………………………………

# Το Σχολείο μας ήταν για δεύτερη χρονιά ανάμεσα στις τρεις καλύτερες σχολικές μονάδες της χώρας που βραβεύτηκαν. Τα έξοδα εκτύπωσης του τεύχους τα ανέλαβε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης και γι’ αυτό ευχαριστούμε θερμά τον Αντιδήμαρχο  Π. Τσακίρη.

………………………………………

# Σχεδόν όλες οι ιστορίες των παιδιών  είναι πραγματικές. Οι αφηγήσεις τους προέρχονται, είτε από γεγονότα του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος (ναυτικά ταξίδια, αλβανικό μέτωπο, κατοχή και αντίσταση), είτε από γεγονότα που αφορούν στην τοπική ιστορία (Ξενοδοχείο Σάρλιτζα). Τα διηγήματα τα πλαισιώνουν μοναδικά σκίτσα  του σκιτσογράφου Αντώνη  Κυριαζή

………………………………………………

# Στο 32 σελίδων τεύχος περιλαμβάνονται:

Α) τα 5 διηγήματα των μαθητών που βραβεύτηκαν και συγκεκριμένα:

- Eυαγγελίας Ξουχέλλη : Το μπλόκο που μαθεύτηκε

- Δημήτρη  Κιολέ  : Ο στρατιώτης πάνω στ΄ άλογο

- Παναγιώτας Ψαθά : Τα ταξίδια του παππού μου

- Άγγελου  Βαξεβάνης : Μια λάθος ειδοποίηση

- Παναγιώτη  Μιχαλέλλη : Ένα τριήμερο που με έβαλε σε πολλές σκέψεις

Β) Κριτικό σημείωμα για κάθε διήγημα από την φιλόλογο του Γυμνασίου Θερμής κ. Ειρήνη Βίδη

Γ) Σημείωμα για το «Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής του Σχολείου», που προετοίμασε τα παιδιά τις δυο χρονιές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό,  από τον Διευθυντή και υπεύθυνο του Εργαστηρίου Αντώνη Βάλεση. 

Δ) Ρεπορτάζ από την απονομή των επαίνων στους μαθητές (από την  Αντιπεριφερειάρχη Αναστασία Αντωνέλλη), την απονομή αναμνηστικών από το Σύλλογο «Θερμία Άρτεμις» και την βράβευση του σχολείου από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη

Συγγραφέας: 
ΕΛΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑ