Επαναλειτουργία του Δημοτικού μας Σχολείου ,επανεκκίνηση των Δράσεών μας!

Τα παιδιά μας καταγράφουν τις περιβαλλοντικές εμπειρίες τους!
Κουμαριά σε ... ανανέωση!
Ανεμώνες στις πλαγιές του Υμηττού1

 Χαίρετε όλοι και όλες οι εμπλεκόμενοι / νες του  8ου Δ.Σ. Γέρακα ! Αισίως φτάνουμε στην 1η εβδομάδα επαναλειτουργίας της Σχολικής μας Μονάδας. 

  Κατά το διάστημα των μηνών που περάσαμε, στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, κρατήσαμε ζωντανό το μήνυμα της προστασίας του Περιβάλλοντος. Τον Απρίλιο που μας πέρασε καταφέραμε να συμμετάσχουμε σε εθελοντική - οικογενειακή - πεζοπορική δράση στο μονοπάτι Νο 11 στο γειτονικό μας βουνό τον Υμηττό. Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν την άνοιξη και την αναγέννηση της φύσης < παίρνωντας  μαζί τους > εικόνες , μοιρωδιές και ήχους από το συγκεκριμένο κομμάτι του πευκοδάσους που περπάτησαν. Στο τέλος μάλιστα της διαδρομής ,τα παιδιά εκφράστηκαν προφορικά σε σχετικές ερωτήσεις του υπεύθυνου Εκπαιδευτικού - Οδηγού αυτής της δράσης και όλοι μαζι υποσχεθήκαμε να επαναλάβουμε 2η φορά πεζοπορία ,ακόμα πιο ψηλά στο βουνό!

  Σήμερα , την τελευταία ώρα του Σχολικού Προγράμματος έφτασε η ώρα της Απολογιστικής συζήτησης των εκλεγμένων μελών της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Σχολείου μας. Σας παραθέτω μικρά αποσπάσματα από τα γραπτά των παιδιών μας:

 < Η Ανακύκλωση είναι πολύ σημαντική για το περιβάλλον.Όλα τα παιδιά στο Σχολείο πρέπει να μάθουν ότι ο κάθε κάδος πρέπει να περιλαμβάνει συγκεκριμένα υλικά.>

 < Στο Σχολείο μας δεν κάνουμε και την καλύτερη δουλειά με την  Ανακύκλωση>.

 <Στο σχολείο μου έχω παρατηρήσει πολλά πεταμένα σκουπίδια , τα οποία προσπαθούμε όλο και πιο πολύ να τα μαζεύουμε ώστε να έχουμε ένα Σχολείο καθαρό .Αυτό όμως δεν πρέπει να το κάνει μόνο το δικό μας Σχολείο αλλά και όλα τα Σχολεία στον κόσμο>.

 < Φέτος ο κύριος ανέθεσε εμένα και το φίλο μου για να ελέγχουμε κάποιους κάδους σκουπιδιών και ανακύκλωσης.... είδα ότι οι μεγαλύτεροι δεν νοιάζονται , αλλά οι μικροί είναι πολύ καλοί και πως οι μικροί νοιαζόντουσαν >.

  < Θα μπορούσαμε να βάλουμε σπιτάκια για πουλιά και να προσπαθούμε να κάνουμε κατασκευή. Και θα μπορούσαμε κάθε χρόνο να βγάζουμε τα σκουδια απ' τον κάδο>.

 < Όχι πλαστικό , κάνουμε  ανακύκλωση για το καλό μας  ,τα αλουμίνια τα πετάμε στα αλουμίνια ,να κάνουμε οικονομία στα χαρτιά γιατί χαλάμε 1000 δένδρα που μας φέρνουν αέρα για το καλό της Γης μας>.

 Την επόμενη εβδομάδα ,ο Υπευθυνος Εκπ/κος έχει ενημερώσει τα παιδιά των Τάξεων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα , για την ψηφοφορία προς ανάδειξη νέων μελών στην Περιβαλλοντική Ομάδα .

Ακόμη πέντε εβδομάδες Δια Ζώσης Εκπαίδευση για την ολοκλήρωση κι αυτής της Σχολικής χρονιάς με περιβαλλοντική ευαισθησία .

Συγγραφέας: 
Παπαγγελοπουλος...