Φτιάχνοντας μια υπαίθρια σκακιέρα με τα πιόνια της

# Αν ένας εκπαιδευτικός αγαπά πραγματικά αυτό, που κάνει στο τέλος θα το αγαπήσουν και οι μαθητές του. Αυτό συνέβη και με τον δάσκαλό μας τον κ.Βασίλη, που συμπληρώνει το ωράριό του τις Παρασκευές στο σχολείο μας και από την πρώτη στιγμή, που ήρθε το έβαλε στοίχημα να κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν το σκάκι.
…………………………………….
#Τον στόχο του τον πέτυχε και με το παραπάνω. Μέχρι και μαθητές που δεν πήγαιναν στο ολοήμερο, γράφτηκαν για να παρακολουθούν τα μαθήματα, που κάνει στο σκάκι.
…………………………………….
#Ο Βασίλης όμως είχε κι άλλο όνειρο: Να φτιάξει μια υπαίθρια σκακιέρα στην αυλή με μεγάλα πιόνια, για να παίζουν οι μαθητές όταν έχει καλό καιρό.
…………………………………….
#Μόλις ανοίξαμε -μετά το Πάσχα - άρχισε να κόβει χαρτόνια με τα «Πρωτάκια» και να κάνει πατρόν για τις φιγούρες της σκακιέρας.
……………………………..
#Τις επόμενες μέρες με τον δάσκαλο των εικαστικών, τον κ.Ανδρόνικο, οι μαθητές τριών τάξεων σχεδίασαν την σκακιέρα και άρχισαν να χρωματίζουν τα νταμάκια της.Ύατερα πήραν τη σκυτάλη τα πρωτάκια και ταδευτεράκια που έβαψαν τα πιόνια άσπρα και μαύρα.
…………………………………….
# Την Τετάρτη θα τελειώσει το βάψιμο της σκακιέρας και την Παρασκευήπου θα είναι τελειωμένη θα δούμε τους μαθητές να μετακινούν τα μεγάλα πιόνια πάνω της …
 

Συγγραφέας: 
ΕΛΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑ