Ο κ. Άγγελος έγινε διήγημα και βραβεύτηκε

# Ο κ. Άγγελος (Σιδεράς) είναι ο ….καλός μας Άγγελος. Μας έμαθε πώς να λιπάνουμε τον σχολικό κήπο με κοπριά, κλαδεύει τις πορτοκαλιές μας και μας τοποθέτησε σύστημα στάγδην άρδευσης για να ποτίζονται τα δέντρα και τα φυτά της σχολικής αυλής.
………………………………
# Τον κ. Άγγελο με τον ευγενικό χαρακτήρα και τη λαϊκή σοφία, που ξεχειλίζει σε κάθε του λόγο, τον έκανε διήγημα μια μαθήτριά μας -η Εργκίτα Μέτσι-που φοιτά στην Β΄ Γυμνασίου.
…………………………………
# Η Εργκίτα άρχισε το διήγημά της πέρυσι, αλλά λόγω της πανδημίας δεν πρόλαβε να το στείλει μέσα στην προθεσμία. Το έστειλε φέτος (σαν ατομική συμμετοχή) και απέσπασε το 5ο βραβείο μαζί με χρηματικό έπαθλο 150 ευρώ.
…………………………………..
# Αισθανόμαστε υπερήφανοι για την (μικρή) βοήθεια που της προσφέραμε σε κάποιες απορίες της στα πλαίσια του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής του σχολείου, όταν «δουλεύαμε" τα περυσινά διηγήματα των μαθητών του σχολείου ,που βραβεύτηκαν
………………………………………….
# Παράλληλα της εκφράζουμε τα θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία της, που είναι πολλή μεγάλη - αν σκεφτεί κανείς ότι κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε εκατοντάδες μαθητές (Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων από όλη την Ελλάδα ), που έστειλαν διηγήματά τους στον εν λόγω διαγωνισμό.

 

 

Το διήγημα: Ένας αλλιώτικος δάσκαλος

# Ο κ. Άγγελος είναι αγρότης, ξέρει να μαντεύει τον καιρό, βρίσκει νερό στα κτήματα με τη μέθοδο της ραβδοσκοπίας και γνωρίζει απέξω κι ανακατωτά την ιστορία της περιοχής του.

# Η Εργκίτα  τον γνωρίζει  από μικρή, όταν πηγαίνουν στα χωράφια  μαζί με τον πατέρα της (που παίρνει κισίμια) για να εκτιμήσουν πόσες ελιές θα κάνει κάθε κτήμα.  

# Η μικρή μαθήτρια εντυπωσιάζεται και γοητεύεται από τις γνώσεις του κ. Άγγελου, αλλά, όταν τις μεταφέρει στην τάξη κάποιοι «ξερόλες» συμμαθητές της την κοροϊδεύουν επειδή τα όσα λέει είναι «απίθανα» και «δεν τα γράφουν τα βιβλία».

 # Όμως με κάποια αφορμή θα χρειαστούν τη βοήθεια του κ. Άγγελου , θα τρέξουν να τον συμβουλευτούν και τότε οι «ξερόλες» μαθητές  θα ανακαλύψουν πόσο βάθος και ουσία έχουν αυτά που τους λέει.

Συγγραφέας: 
ΕΛΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑ