Μαθητές έγιναν ….ακροβάτες , ζογκλέρ και κλόουν!

Μια  ξεχωριστή  εκπαιδευτική  επίσκεψη στο Hotel Votsala

………………………………………..

# Ακροβάτες , ζογκλέρ και κλόουν έγιναν χθες και σήμερα οι μαθητές του σχολείου μας στα πλαίσια μιας ξεχωριστής εκπαιδευτικής επίσκεψης, που πραγματοποιήσαμε. Η επίσκεψη έγινε στο ξενοδοχείο Βότσαλα στην παραλία της Θερμής.

…………………………………..

# Στο μαγευτικό αυτό τοπίο οι μαθητές μας είχαν τη χαρά να γνωρίσουν καλλιτέχνες του τσίρκου από την Γερμανία (ακροβάτες, ζογκλέρ, κλόουν), που δίνουν από το 1995 παραστάσεις σε σχολεία του Βερολίνου.

…………………………………..

# Οι καλλιτέχνες τους χώρισαν σε ομάδες και ύστερα από ένα καλό ζέσταμα, ανέλαβαν να τους δείξουν τα μυστικά της τέχνης τους. Οι μαθητές όπως ήταν φυσικό ενθουσιάστηκαν.

…………………………….

# Ύστερα από έναν αρχικό (και δικαιολογημένο) φόβο ξεθάρρεψαν και άρχισαν να περπατούν με …. ξυλοπόδαρα, να ισορροπούν πάνω σε φουσκωμένες ….μπάλες , να χορεύουν χούλα-χουπ με στεφάνια, να κάνουν νούμερα πάνω στις δύο αιώρες που είχαν στηθεί.

……………………………………..

# Στο τέλος της επίσκεψης τα παιδιά παρουσίασαν μια δική τους παράσταση με τα νούμερα που έμαθε η κάθε ομάδα και καταχειροκροτήθηκαν από τους συμμαθητές τους.

……………………………………..

# Η οργάνωση ήταν καταπληκτική και οι εκπαιδευτές ήταν διαρκώς πίσω από τους μαθητές για να τους ενθαρρύνουν στις προσπάθειές τους. Άψογη η φιλοξενία του ξενοδοχείου, που μας σκλάβωσε με την περιποίησή του. 

………………………………………..

# Θερμές ευχαριστίες στον Γιάννη Τρουμπούνη και τη σύζυγό του Δάφνη Βλουμίδου, στην κόρη τους Ελίνα, στον Σπύρο Κρέκο και τη σύζυγό του Ρουντίνα και φυσικά στην κόρη τους Αμάντα, παλιά μας μαθήτρια, που έκανε την μεταφράστρια, αλλά και μας σέρβιρε υπέροχα γλυκά και χυμούς.

Συγγραφέας: 
Ελένη Βαμβακά