Βραβεύτηκε το πρόγραμμα του σχολείου «Ανακαλύπτω την ιστορία του τόπου μου»

Νέα διάκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση Εκπ/κών

# Το μήνυμα μας ήλθε μέσα στις γιορτές, τη στιγμή που κανένας μας δεν το περίμενε-μια και όλοι οι διαγωνισμοί έχουν παγώσει, λόγω της πανδημίας. Ήταν από την Ευρωπαϊκή Ένωση Εκπαιδευτικών, που μας πληροφορούσε, ότι βραβεύει το σχολείο μας για την συμμετοχή του στον 67ο Πανευρωπαϊκό Μαθητικό Διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολείων.

# Το θέμα του διαγωνισμού ήταν: «Ο Πολιτισμός στον σημερινό διαδραστικό και παγκοσμιοποιημένο κόσμο συνδέεται στενά με τις ψηφιακές τεχνολογίες αιχμής. Μελετήστε την τοπική σας πολιτιστική κληρονομιά και προτείνετε σύγχρονους καινοτόμους τρόπους ανάδειξης και προστασίας της».

# Το σχολείο μας συμμετείχε προτείνοντας ως τρόπο ανάδειξης το πρόγραμμα που υλοποιεί σε συνεργασία με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Μυτιλήνη «Ανακαλύπτω την ιστορία του τόπου μου»

# Την ευθύνη του προγράμματος είχαν ο Διευθυντής Αντώνης Βάλεσης και οι εκπαιδευτικοί Βάσω Γιακμόγλου και Αντώνης Τηνιακός. Την κατάρτιση των μαθητών στην ψηφιοποίηση έκαναν τα στελέχη της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Μυτιλήνης Μ. Γρηγορά (Διευθύντρια) και Φ. Μαρωνίτου (Υπάλληλος ).

# Τις συνεντεύξεις έκαναν οι μαθητές Π. Μιχαλέλλης, Άγγ. Βαξεβάνης, Π. Ψαθά και Δ. Κιολές και τις απομαγνητοφωνήσεις η Ευ. Ξουχέλλη - όλοι τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου σήμερα. Την ψηφιοποίηση των τεκμηρίων έκαναν οι μαθητές Δ. Καραχαρίσης και Χρ. Λημνιός - μαθητές της Ε΄ τάξης σήμερα.

# Πολλά συγχαρητήρια και από μας στους μαθητές μας για τη διάκριση, που πέτυχαν και κυρίως για τις εμπειρίες που αποκόμισαν. Τα βραβεία θα σταλούν στο σχολείο μέχρι τέλους του μήνα.

Συγγραφέας: 
ΕΛΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑ