Ο Κύριος Κομπόστ στην αυλή του σχολείου μας!

Στο πλαίσιο της δράσης μας "Πράσινη Ομάδα ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ: Μικροί Οικολόγοι εν Δράσει" μαθαίνουμε και κάνουμε πολλά πράγματα για την προστασία του πλανήτη μας ξεκινώντας, από που αλλού...; Μα φυσικά από την αυλή του σχολείου μας!

Στην αυλή μας λοιπόν "συναντήσαμε" και "γνωρίσαμε" τον Κύριο Κομπόστ. Μάθαμε ότι το κομπόστ είναι ένα φυσικό λίπασμα που παράγεται από την αποσύνθεση οργανικών υλικών. Τι ακριβώς υλικά χρειαζόμαστε για να το φτιάξουμε; Φλούδες από φρέσκα φρούτα και λαχανικά, καθώς και τα τσόφλια των αυγών. Και που θα τα βρούμε; Επικοινωνήσαμε με τους γονείς μας ώστε κάθε παιδί να φέρνει τέτοια υλικά από το σπίτι και ζητήσαμε από την κυρία Μαρία, τη μαγείρισσα του σχολείου μας, να κρατάει αυτά τα υλικά για το κομπόστ μας!

Στο Νηπιαγωγείο της Λιλιπούπολης υπάρχει εδώ και χρόνια η εξής παράδοση: τα Νηπιαγωγάκια της μίας χρονιάς χρησιμοποιούν το κομπόστ της προηγούμενης για να φυτέψουν το φθινοπωρινό και ανοιξιάτικό τους λαχανόκηπο, και στην πορεία δημιουργούν το δικό τους κομπόστ ώστε να το χρησιμοποιήσουν οι επόμενοι. Μέσα από τη διαδικασία αυτή τα παιδιά όχι μόνο έρχονται σε επαφή με τη φύση και τα "θαύματά" της, αλλά μαθαίνουν και τη σημασία της συνεργασίας, της ομαδικότητας, της φιλίας, της αλληλοβοήθειας. 

 

 

Συγγραφέας: 
Evi Anyfantaki