Περήφανοι για την πράσινη σημαία!

Την Τρίτη, 29/3/2022, σε μία λιτή εκδήλωση, παρουσιάστηκε η πράσινη σημαία των Οικολογικών Σχολείων στη σχολική και τοπική κοινότητα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γλυκών Νερών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης ΠΕ Ανατ. Αττικής, κα Βέρα Βορύλλα, η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Παιανίας, κα Κλειώ Ανδρέου, ο ειδικός Σύμβουλος Παιδείας του Δημάρχου Παιανίας, κος Θανάσης Μιχαλόπουλος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, κος Δημήτρης Μπίρης.

Στη λιτή εκδήλωση, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό του covid19, οι μαθητές/τριες της Ε’2 τάξης παρουσίασαν συνοπτικά τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν τα σχολικά έτη 2019-2020 και 2020-2021 στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Νοιαζόμαστε για το περιβάλλον, αγκαλιάζουμε το σχολειό μας!» και συνέβαλαν καθοριστικά στην ένταξή μας στο Διεθνές Δίκτυο των Οικολογικών Σχολείων. Επίσης, διάβασαν και επέδωσαν στον εκπρόσωπο του Δήμου επιστολή τους στην οποία αναδεικνύουν το μεγάλο πρόβλημα των βανδαλισμών που υφίσταται το σχολείο από εξωσχολικούς και προτείνουν λύσεις για την αντιμετώπισή του. Οι μαθητές/τριες της Στ’2 τάξης παρουσίασαν αφίσες με μηνύματα που φιλοτέχνησαν, ενώ οι μαθητές/τριες της Γ’2 τάξης παρουσίασαν και δώρισαν στον εκπρόσωπο του Δήμου τη δική τους «πράσινη βίβλο», ένα βιβλιαράκι που δημιούργησαν κατά την ενασχόλησή τους με κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων. Επίσης, όλα τα παιδιά αναφώνησαν το σύνθημα «Όλοι μαζί μπορούμε!» στα αγγλικά, παροτρύνοντας έτσι τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους να συνεχίσουν τις δράσεις τους για ένα καλύτερο αύριο! Τέλος, οι μαθητές/τριες του Ε’2 τμήματος «εγκαινίασαν» τον κόκκινο κάδο ανακύκλωσης ενδυμάτων, υποδημάτων και λευκών ειδών που είχε πρόσφατα τοποθετηθεί από τον Δήμο έξω από το σχολείο μας.

Η παρουσίαση και η έπαρση της πράσινης σημαίας ενθουσίασε το σύνολο της σχολικής μας κοινότητας και πάρθηκε ομόφωνα η απόφαση να συνεχιστούν οι δράσεις μας για την επάξια διατήρηση του τίτλου!

Διαβάστε επίσης:

http://1dim-glykon.att.sch.gr/index.php/school/diakriseis/101-announceme...

https://www.paiania.gov.gr/enimerwsi/prasino-to-prwto-dimotiko-sxoleio-g...

https://www.in.gr/2022/03/31/greece/glyka-nera-dimotiko-sxoleio-tous-vro...

Συγγραφέας: 
Sgouro Glyka Nera