# Στις αλυκές και το Μουσείο Ελιάς

 

# Τις αλυκές της Καλλονής και το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας της Αγίας Παρασκευής επισκέφθηκε πρόσφατα  το σχολείο μας σε μια εκπαιδευτική επίσκεψη οργανωμένη από το ΚΠΕ Ευεργέτουλα.

………………………………………..

# Οι μαθητές ξεναγήθηκαν από τα στελέχη του ΚΠΕ Ηλ. Καλδέλλη και Θ. Χ#μιχαήλ, έμαθαν για τις πολλές και διαφορετικές χρήσεις του αλατιού, (συντήρηση τροφίμων, μαγείρεμα , διαλυτικό του πάγου) , ανέβηκαν στους αλατοσωρούς και μάζεψαν αλάτι σε σακουλάκια.

…………………………………………………..

#Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Ελιάς, όπου στις μικρές τάξεις έγινε παρουσίαση και προβολή για τους υδροβιότοπους, τους οργανισμούς που ζουν εκεί και τα πουλιά που τους επισκέπτονται.

………………………………………………….

# Στους μαθητές των μεγάλων τάξεων εξηγήθηκε το πώς δούλευαν παλιά τα ατμοκίνητα ελαιοτριβεία με τον ελαιοπολτό, να μπαίνει στους ελαιόσακκους και να πιέζεται στα μπασκιά , απ΄ όπου έτρεχε το λάδι.

…………………………………………………

# Ήταν μια ιδιαίτερα γόνιμη εκπαιδευτική επίσκεψη, η πρώτη ουσιαστικά ύστερα από εγκλεισμό δύο χρόνων εξαιτίας της πανδημίας, και μια «ανάσα» που πολύ την απόλαυσαν οι μαθητές.

Συγγραφέας: 
ΕΛΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑ