1ο Νηπιαγωγείο Παιανίας

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2018
Θέματα: 
2018-2019
Ενέργεια
Νερό
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)

Τα νέα του Σχολείου μας

13.3.2019

Έχουμε αποστολή!

Αποστολή μας είναι να πάρουμε όσα ‘’ άχρηστα’’ υλικά θέλουμε στο σπίτι μας, από το σχολείο και να φτιάξουμε μια κατασκευή με αυτά.

Τα παιδιά δημιούργησαν στην είσοδο του σχολείου μας το μουσείο της Ανακύκλωσης με όλες  τις κατασκευές τους ως εκθέματα. Με τη βοήθεια μας φτιάξαμε   ταμπέλες  στις οποίες αναγραφόταν  τι είναι το αντικείμενο που είχαν φτιάξει καθώς και το όνομα του δημιουργού.

13.3.2019

Δημιουργούμε σαν τον  Didier Triglia, τον Γάλλο καλλιτέχνη,που βασικό χαρακτηριστικό της τέχνης του είναι τα μεταλλικά κουτάκια αναψυκτικών. Εμείς αποφασίσαμε να τον αντιγράψουμε χρησιμοποιώντας «puffy paint» ή ελληνιστί«αφρώδες χρώμα». Είναι μία πολλή εύκολη συνταγή που παίρνει τρισδιάστατη μορφή όταν στεγνώσει.

1ο Νηπιαγωγείο Παιανίας

Το 1ο Νηπιαγωγείο Παιανίας χτίστηκε και προεκτάθηκε σε οικόπεδο περίπου ενός στρέματος.Από το 1999-2009 έγιναν προσθήκες στο κτίριο λόγω της αναγκαιότητας ως 2/θέσιου, αλλά και λόγω της πυκνοκατοίκησης της περιοχής. Το σχολείο μας συμμετείχε 2 φορές στο let’s do it με εβδομάδα εθελοντισμού και έχει εκπονήσει πολλά προγράμματα . Φέτος υλοποιούμε περιβαλλοντικό πρόγραμμα και δράσεις.

Διεύθυνση: 
Πεδουλά Κύπρου 20
19002 Παιανία