7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΗΒΑΣ

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2021
Θέματα: 
2021-2022
Ενέργεια
Σχολική Αυλή
Κλιματική Αλλαγή

Τα νέα του Σχολείου μας

30.5.2022

Οι μαθητές/τριες του σχολείου μας μίλησαν για τα είδη των πτηνών που ζουν στην περιοχή μας, παρακολούθησαν τα πουλιά που υπάρχουν στην αυλή του σχολείου μας κι έπειτα αναρωτήθηκαν για τις διατροφικές τους συνήθειες αλλά και την επιβίωσή τους στη φύση. Ανέλαβαν να φτιάξουν αυτοσχέδιες ταΐστρες για πουλιά καμωμένες με ανακυκλώσιμα υλικά. Διακόσμησαν το εξωτερικό τους με σχέδια της αρεσκείας τους. Έβαλαν μέσα δημητριακά και βγήκαν μαζί με μαθητές/τριες του 8ου Δημ.

20.5.2022

Οι μαθητές έκαναν αφίσα με θέμα την Ανακύκλωση για να κατανοήσουν, ότι είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιούνται διάφορα υλικά ή οτιδήποτε αποτελεί γρήγορο αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας και το οποίο στην μορφή που είναι δεν αποτελεί πλέον αγαθό για τον άνθρωπο. Στη διαδικασία αυτή συνήθως τα απορρίμματα μετατρέπονται σε πρώτες ύλες από τις οποίες παράγονται νέα προϊόντα.Μέρος της διαδικασίας της ανακύκλωσης είναι και η μετατροπή βλαβερών για το περιβάλλον υλικών σε λιγότερο ή και καθόλου βλαβερά.

20.5.2022

Οι Μεγάλοι-μικροί κυνηγοί είναι μια δράση ευαισθητοποίησης των μαθητών απέναντι στην ανακύκλωση μπαταριών και με το σχολείο μας αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στο 1ο Σχολικό Τουρνουά με σκοπό την προαγωγή της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στο σχολικό περιβάλλον! Στόχο έχει τη συστηματική επιμόρφωση των παιδιών με διαδραστικό τρόπο, ώστε να τα καθοδηγήσει στην ευσυνείδητη συλλογή χρησιμοποιημένων μπαταριών στους κάδους ΑΦΗΣ.

19.5.2022

Με μεγάλη επιτυχία και σύμμαχο τον καλό καιρό ολοκληρώθηκε η δράση δενδροφύτευσης που οργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και συμμετείχε η Δ΄ τάξη του σχολείου μας.

18.5.2022

Τα παιδιά μετά από συζήτηση για την υπερκατανάλωση πλαστικού, κατανόησαν ότι εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το φυσικό περιβάλλον.Τα σχολικά γεύματα χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό σε πλαστικά μιας χρήσης αυξάνοντας με τεράστιες ποσότητες πλαστικού τον όγκο των καθημερινών σχολικών απορριμμάτων και των απορριμμάτων της χώρας.Για αυτό τον λόγο οι μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας  ξεκίνησαν να φέρνουν το καθημερινό κολατσιό τους σε τάπερ αντί σε μεμβράνες και σακουλάκια μιας χρήσης.

18.5.2022

Οι μαθητές/τριες του 7ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας μαζί με τους εκπαιδευτικούς στα πλαίσια της εβδομάδας εθελοντισμού, αφού “οπλίστηκαν” με γάντια και σακούλες σκουπιδιών, καθάρισαν την αυλή του σχολείου.Τα παιδιά εκτός από σκουπίδια, καθάρισαν την αυλή μας και από τα ξερά χόρτα. Τέλος έγινε διαχωρισμός των απορριμμάτων σε ανακυκλώσιμα και μη.

18.5.2022

 

Οι μαθητές/τριες του 7ου  Δημοτικού Σχολείου Θήβας ένωσαν φέτος τις δυνάμεις τους και ανέλαβαν δράση, ώστε να αποδώσουν στον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη και την ενεργό πολιτειότητα, εμβληματική θέση μέσα στη σχολική ζωή και καθημερινότητα. Έφτιαξαν όλοι μαζί το "ΡΟΜΠΟΤ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ". Ένα ρομπότ από ανακυκλώσιμα υλικά, που βρίσκεται στην είσοδο του σχολείου μας και έχει ένα μεγάλο όνειρο! Να γεμίζει συνεχώς με τρόφιμα που θα τα προσφέρουν οι μαθητές/τριες με την αγάπη τους, ώστε μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείο του Δήμου μας να δοθούν σε άπορες οικογένειες.

18.5.2022

Το σχολείο μας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος η οποία γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου κάθε έτους, πήρε μέρος στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με το δήμο θηβαίων και την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης. Η εκδήλωση περιλάμβανε το "λούνα παρκ της ανακύκλωσης" με διάφορες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και διανομή σχετικού ενημερωτικού υλικού. 

18.5.2022

Φτιάχνουμε το δέντρο των Υποσχέσεων

Διεύθυνση: 
Οπλαρχηγού Βόγκλη 72-74
322 00 Θήβα