Νηπιαγωγείο Κατασταρίου

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2021
Θέματα: 
2021-2022
Απορρίμματα

Τα νέα του Σχολείου μας

31.5.2022

Αφού βγήκαμε και κάναμε την έρευνά μας, πολλές ήταν οι έννοιες στο κεφάλι μας και σε τάξη έπρεπε να τις βάλουμε. Ανακυκλώνουμε ,λοιπόν και αναρωτιόμαστε.....Έχουμε τους μπλε τους κάδους; Συγκεντρώνουν τα ανακυκλώσιμα; Κρατάμε το σχολείο μας όσο πρέπει καθαρό; κ.α. Ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν και τις γράψαμε να μην τις ξεχνάμε για να ξεκινήσει η αποστολή μας πια για τα καλά!

31.5.2022

Κι αφού αποφασίσαμε τα μέτρα μας να λάβουμε ,βγήκαμε έξω στο σχολείο μας έρευνα να κάνουμε. Και τι να δούμε;;;χαρτάκια από δω, μπουκάλια από κει, πεταμένα στο προαύλιο. Κι ύστερα ,θέλαμε να δούμε...Έχουμε κάδους ανακύκλωσης για να φροντίσουμε το σχολείο μας κι εκεί να πηγαίνουν τα χαρτάκια και τα μπουκαλάκια; Και μετά ,περνά το φορτηγό της ανακύκλωσης να τα μαζεύει όλα αυτά;;

27.5.2022

Γύρω στο Γενάρη σ' ένα διάλειμμα μας βρήκαμε αρκετά σκουπιδάκια πεταμένα και καθόλου δε μας άρεσε αυτό. Γι' αυτό κι αποφασίσαμε κάτι να κάνουμε ,πιο πολύ να ερευνήσουμε και το περιβάλλον να φροντίσουμε. Μας είπαν για τα οικολογικά σχολεία κι είπαμε έτσι να συνεχίσουμε την αποστολή μας , τα σκουπίδια να μειώσουμε και ανακύκλωση να κάνουμε. Συγκροτήσαμε ,έτσι την επιτροπή μας , βάλαμε την υπογραφή μας και ξεκινήσαμε να λέμε" Τίποτα δεν πετώ, ανακύκλωση κάνω εγώ!".

Διεύθυνση: 
Καταστάρι
29090 Ζάκυνθος