ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: ΠΩΜΑΤΑ (ΚΑΠΑΚΙΑ) ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Ένα ακόμη μάθημα προσφοράς και αλληλεγγύης έδωσαν οι μαθητές του 10ου Γυμνασίου Βόλου στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρία, καθώς συνέλεξαν (πώματα) καπάκια και τα πρόσφεραν στην Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της πόλης μας.

Η δράση εν μέρει αφορά στο περιβάλλον,  για το οποίο είναι απόλυτη ανάγκη να δείξουμε ευαισθησία, καθώς βιώνουμε με τον πιο τραγικό τρόπο, τις επιπτώσεις της παρέμβασης του ανθρώπου στη φύση.

Ωστόσο, επειδή τα πώματα (καπάκια) προορίζονται να αξιοποιηθούν για την εξασφάλιση αναπηρικών αμαξιδίων για συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα,   η δράση αφορά  και στον  τομέα της κοινωνικής προσφοράς. Είναι σημαντικό να  συνειδητοποιήσουμε την αξία του εθελοντισμού ως στάση ζωής συνδεδεμένης με πολύτιμες αξίες, όπως  η φιλανθρωπία, η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη, η κοινωνική συμμετοχή.

Συγγραφέας: 
kotzagiotou