10ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2023
Θέματα: 
2023-2024
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο

Τα νέα του Σχολείου μας

12.6.2024

Στο πλαίσιο συμμετοχής του 10ου Γυμνασίου Βόλου στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία» και μέσα από τη συνεχή ανάγκη για εδραίωση υπεύθυνων συμπεριφορών ως προς τη διαχείριση απορριμμάτων στο σχολικό περιβάλλον, ένα όμορφο και δημιουργικό έργο πήρε σάρκα και οστά: η φύτευση λουλουδιών και φυτών σε γλάστρες από παλιά λάστιχα αυτοκινήτων. Επιλέξαμε φυτά ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες της περιοχής μας, όπως παχύφυτα και γεράνια. Μια δημιουργική διαδικασία που πρόσφερε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς πολλαπλά οφέλη.

4.6.2024

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου όχι μόνο συνεχίζεται, μα αποδίδει και καρπούς, γεγονός πολύ ελπιδοφόρο για την ανησυχητική σπατάλη που παρατηρούμε όλοι με θλίψη στις μέρες μας με τις γνωστές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Όταν ενημερώθηκαν οι μαθητές/τριές μας για τα οφέλη της ανακύκλωσης χαρτιού και ότι το σχολείο μας θα έχει ως ανταπόδοση φωτοτυπικό χαρτί ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό και έφερναν παλιά βιβλία, περιοδικά και χαρτόκουτα στο σχολείο αντί να τα ρίχνουν στα σκουπίδια ή σε άλλους κάδους.

30.5.2024

Την Τρίτη 28 Μαΐου 2024 στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου παρευρέθηκαν στο χώρο του 10ου Γυμνασίου Βόλου και υλοποίησαν με τους μαθητές/τριες της Α & Β τάξης το ειδικά διαμορφωμένο για παιδιά του Γυμνασίου εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΠΡΟΣΕΧΩ - ΜΑΘΑΙΝΩ – ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ».

29.5.2024
Η φύση στην αυλή του 10ου Γυμνασίου Βόλου.

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Εικαστικών και για τον εξωραϊσμό της αυλής του σχολείου πραγματοποιήθηκε η δράση «Αναπλάθοντας τη φύση», όπου με την παλέτα των χρωμάτων της φύσης οι μαθητές και οι μαθήτριες του 10ου Γυμνασίου Βόλου ζωγράφισαν στο προαύλιο του σχολείου ένα μικρό οικοσύστημα με ζώα και φυτά υπό την καθοδήγηση του καθηγητή τους των Καλλιτεχνικών, κ. Ιωακείμ Μιναρετζόπουλου.  

16.5.2024

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκαν την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 οι μαθητές της Β΄ τάξης του 10ου Γυμνασίου Βόλου στο πλαίσιο του μαθήματος της Βυζαντινής Ιστορίας.

16.5.2024

Με έργα 11 μαθητών/τριών του συμμετείχε το 10ο Γυμνάσιο Βόλου στο διαγωνισμό ζωγραφικής -δημιουργίας αφίσας που προκήρυξε ο Σύλλογος Θαλασσαιμίας Ν. Μαγνησίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και δράσεων του Άτυπου Δικτύου Φορέων Υγείας της Ι.Μ.Δ. για την παγκόσμια ημέρα για τα άτομα με αναπηρία μετά από πρόσκληση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δρ. Σωκράτη Σαβελίδη.

16.5.2024

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων του 10ου Γυμνασίου οι μαθητές της Γ΄ τάξης επισκέφθηκαν στις 21 Δεκεμβρίου τη Βουλή των Ελλήνων, ενός επιβλητικού κτηρίου με μακρά ιστορία που συνδέεται άμεσα με την ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Αρχικά Ανάκτορα του Όθωνα και του Γεωργίου, μετατράπηκε έναν αιώνα μετά την κατασκευή του σε Κτήριο της Βουλής και της Γερουσίας. Σήμερα είναι η Βουλή των Ελλήνων, ένα διαχρονικό σύμβολο που αποτελεί μέρος της συλλογικής μνήμης. Το ίδιο το Κτήριο στο πέρασμα των χρόνων άλλαξε, προσαρμόστηκε, εκσυγχρονίστηκε.

15.5.2024

Στο Εκπαιδευτικό Συνέδριο με τίτλο  «Ευαλωτότητα Μεταναστών/Προσφύγων & Παιδική Προστασία» που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, από το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, στις 5 & 6 Απριλίου στον Βόλο συμμετείχε το 10 Γυμνάσιο Βόλου.

Το Συνέδριο  συνδιοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου, το Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Διεθνής Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Α21.

15.5.2024

Tο 10ο Γυμνάσιο Βόλου, μέλος του Δικτύου Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης, υλοποίησε δράση- σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΑ- κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού με τίτλο «Σπάω τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας» στις 6 Μαρτίου 2024, ώρα 10.30-11.15, στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου στο Δημαρχείο Βόλου.

15.5.2024

Οι μαθητές του Β1 του 10ου Γυμνασίου Βόλου πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στην Παιδική Βιβλιοθήκη του ΚΔΑΠ Νεάπολης, όπου και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Γνωριμία με τον Κυκλαδικό Πολιτισμό». Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των παιδιών με τον πανάρχαιο νησιώτικο πολιτισμό που αναπτύχθηκε στις Κυκλάδες κατά την πρώιμη εποχή του Χαλκού (3200 – 2200π.Χ.).

Σελίδες

Το 10o Γυμνάσιο Βόλου ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 1994. Τη χρονιά εκείνη το 4ο Γυμνάσιο Βόλου που ήταν πολυπληθές διχοτομήθηκε και έτσι προέκυψαν δύο σχολεία. Μέχρι το σχ. έτος 2009-10 συστεγαζότανε με το 4o Γυμνάσιο Βόλου και το 4ο Γενικό Λύκειο Βόλου. Από το σχ. έτος 2010-11 στεγάζεται σε νέο δικό του κτήριο στη δ/ση Διμηνίου & Έκτορος.

Από το σχ. έτος 2011 έως το 2014 λειτούργησε ως Πιλοτικό Γυμνάσιο στο Νομό Μαγνησίας με νέο αναμορφωμένο Ωρολόγιο Πρόγραμμα και Πιλοτικό Πρόγραμμα Σπουδών.

Από το σχ. έτος 2014 έως 2016 λειτούγησε με το ίδιο Ωρολόγιο πρόγραμμα όπως όλα τα γυμνάσια, για να αλλάξει πάλι με τις τελευταίες τροποποιήσεις του Υπουργείου Παιδείας για όλα τα Γυμνάσια από το σχ. έτος 2016-17.

Οι μαθητές του σχολείου προέρχονται από τις περιοχές Διμήνι, Σέσκλο, Αγ. Αναργύρους.

Διεύθυνση: 
ΔΙΜΗΝΙΟΥ ΚΑΙ ΕΚΤΟΡΟΣ
38500 ΒΟΛΟΣ