"Χαρτομανία: Το 10ο Γυμνάσιο Βόλου Σώζει Δέντρα και Κερδίζει Φίλους!"

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου όχι μόνο συνεχίζεται, μα αποδίδει και καρπούς, γεγονός πολύ ελπιδοφόρο για την ανησυχητική σπατάλη που παρατηρούμε όλοι με θλίψη στις μέρες μας με τις γνωστές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Όταν ενημερώθηκαν οι μαθητές/τριές μας για τα οφέλη της ανακύκλωσης χαρτιού και ότι το σχολείο μας θα έχει ως ανταπόδοση φωτοτυπικό χαρτί ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό και έφερναν παλιά βιβλία, περιοδικά και χαρτόκουτα στο σχολείο αντί να τα ρίχνουν στα σκουπίδια ή σε άλλους κάδους. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα συμβάλλει στην ουσιαστική ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης των μαθητών/τριών, καθώς και στην ενδυνάμωση του εθελοντισμού. Λειτουργεί σαν βιωματικό εργαστήριο για τα παιδιά, που καταλαβαίνουν καλύτερα τα οφέλη και την αξία της ανακύκλωσης, καθώς επιβραβεύονται ανταποδοτικά για την προσπάθειά τους.

Αρωγός στην προσπάθειά μας αυτή από την πρώτη στιγμή στάθηκε η κυρία Τόνια Κουτσού από την εταιρεία Recycling Central Hellas Α.Ε., που φρόντισε να παραληφθεί το ανακυκλώσιμο υλικό από το σχολείο, να ζυγιστεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και να μας εφοδιάσει με το χαρτί εκτύπωσης που αντιστοιχούσε στο καθαρό του βάρος!

Οι μαθητές, ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διευθύντρια του σχολείου ευχαριστούμε θερμά την κ. Κουτσού, που ανέλαβε την ενημέρωση, τη βιωματική εκπαίδευση των μαθητών/τριών του σχολείου επιβραβεύοντας στην πράξη την περιβαλλοντική τους συνείδηση.

Συγγραφέας: 
kotzagiotou