Και η ανακύκλωση συνεχίζεται στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου: Παλιά ελαστικά αυτοκινήτων δίνουν χρώμα και άρωμα στη σχολική αυλή.

Στο πλαίσιο συμμετοχής του 10ου Γυμνασίου Βόλου στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία» και μέσα από τη συνεχή ανάγκη για εδραίωση υπεύθυνων συμπεριφορών ως προς τη διαχείριση απορριμμάτων στο σχολικό περιβάλλον, ένα όμορφο και δημιουργικό έργο πήρε σάρκα και οστά: η φύτευση λουλουδιών και φυτών σε γλάστρες από παλιά λάστιχα αυτοκινήτων. Επιλέξαμε φυτά ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες της περιοχής μας, όπως παχύφυτα και γεράνια. Μια δημιουργική διαδικασία που πρόσφερε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς πολλαπλά οφέλη. Το σχολικό προαύλιο μεταμορφώθηκε σε ένα ευχάριστο και όμορφο τόπο, ενώ μέσα από τη διαδικασία της ανακύκλωσης και της δημιουργικής απασχόλησης καλλιεργήθηκε η οικολογική συνείδηση των μαθητών/τριών και αναπτύχθηκαν οι δεξιότητες της συνεργασίας και της υπευθυνότητας.

Αρωγός σε κάθε μας προσπάθεια η κ. Γεωργία Μποντού Τοκαλή, αντιδήμαρχος Παιδείας, που για μια ακόμη φορά έδειξε αμέριστο ενδιαφέρον για το σχολείο μας και τις δράσεις του και την ευχαριστούμε θερμά γι΄αυτό.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε και στον γεωπόνο κ. Γεώργιο Καλυβά, για τη δωρεά του φυτοχώματος και των λουλουδιών. Με την ευγενική του προσφορά μας έδωσε τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε τη συγκεκριμένη δράση πάντα με όραμα την αειφορία του σχολείου μας. 

 

Συγγραφέας: 
kotzagiotou