Εκδήλωση Βράβευσης Σχολείων του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Π.Ε «Οικολογικά Σχολεία»

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, συνδιοργανώνουν εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία», που θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138), το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 από τις 10.00 έως τις 15.00. Θα βραβευτούν 114 σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα για την επιτυχημένη δράση τους στο δίκτυο.

Στη φετινή εκδήλωση βράβευσης θα παραστεί ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Χάρης Δούκας, ο οποίος πρόκειται να χαιρετίσει την εκδήλωση βράβευσης.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες με τους γονείς τους, εκπρόσωποι των Περιβαλλοντικών Ομάδων και εκπαιδευτικοί, που θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους μέσω δρώμενων και βίντεο. Λόγω της συμμετοχής παιδιών διαφορετικών ηλικιών το πρόγραμμα θα αναπτυχθεί σε δύο διαφορετικά επίπεδα ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών.

Στο τέλος της εκδήλωσης, τα σχολεία που συμμετέχουν επιτυχημένα για περισσότερα από δύο χρόνια στο Δίκτυο θα παραλάβουν την Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων, την οποία θα αναρτήσουν στο σχολείο τους. Η Εκδήλωση αυτή αποτελεί ιδιαίτερης σημασίας γεγονός για την Εταιρία, τη Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου και φυσικά για όλη τη σχολική κοινότητα, αφού φέτος το Δίκτυο συμπληρώνει 30 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας του.

Κατάλογος βραβευμένων Οικολογικών Σχολείων 2024

Δείτε εδώ το σχετικό Δελτίο Τύπου

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

Χριστίνα