Σχολεία βραβευμένα με την Πράσινη Σημαία, 2022

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Διαδικτυακή Εκδήλωση Βράβευσης των σχολικών μονάδων, των εκπαιδευτικών και μαθητών του δικτύου που εφάρμοσαν με ιδιαίτερη επιτυχία το Διεθνές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία» τα τελευταία έτη (2017-2021). Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και τη Δ/νση Β/βάθμιας Εκπ/σης Β’ Αθήνας το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022.

99 σχολικές μονάδες, 600 εκπαιδευτικοί και 26.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα βραβεύτηκαν για τις επιτυχείς δράσεις τους στο δίκτυο και έλαβαν ως επιβράβευση των προσπαθειών τους την Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων

Το καλωσόρισμα έκανε ο Πρόεδρος του Δ.Σ της ΕΕΠΦ και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του FEE κ. Νίκος Πέτρου, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία της συμμετοχής των μαθητών στην παγκόσμια οικογένεια του δικτύου μαζί με χιλιάδες μαθητές από όλη τη γη. Ακολούθησαν χαιρετισμοί και συγχαρητήρια μηνύματα από τους Αλέξανδρο Κόπτση, Γενικό Γραμματεά του ΥΠΑΙΘ, Χρήστο Στυλιανίδη,Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Pramod Kumar Sharma, Γενικό Διευθυντή Εκπαίδευσης του FEE, Kristina Madsen, Διεθνή Συντονστρια του Δικτύου και Ιωάννη Ψαχούλα, Διευθυντή Εκπαίδευσης της Β/βαθμιας Εκπ/σης Β'Αθήνας.

Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δράσεις τους, μέσα σε ένα κλίμα χαράς και ενθουσιασμού.

Η διαδικτυακή εκδήλωση βράβευσης μεταδόθηκε ταυτόχρονα στο κανάλι του youtube της Εταιρίας https://www.youtube.com/user/eepfgr.

Κατάλογος Βραβευμένων σχολικών μονάδων

Χάρτης με βραβευμένα σχολεία

Βίντεο Εκδήλωσης

Χριστίνα