Παρασκευή Γιαουρτιού Ρόδου

Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024, οι μαθητές/μαθήτριες της τάξης Γ λυκείου Γεωπονίας του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου συναντήθηκαν στο καθιερωμένο ραντεβού τους, στο πλαίσιο του προγράμματος συνεκπαίδευσης, με τους μαθητές/μαθήτριες της Γ λυκείου του τομέα Γεωπονίας του 1ου ΕΚ Ρόδου. Είχαμε ένα υπέροχο και πολύ ενδιαφέρον εργαστηριακό μάθημα μαζί με τους εκπαιδευτικούς Γεωπόνους του ΕΚ κο Κουγκρά Κ. και κα Κουρδουνάκη Μ.

Στην ενότητα «Προϊόντα και Υπηρεσίες », του μαθήματος «Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις », πραγματοποιήσαμε πειράματα με σκοπό να δουν οι μαθητές την παρασκευή παραδοσιακού γιαουρτιού .

Στην πρώτη φάση ,αναφερθήκαμε στα στάδια και τις κατηγορίες παρασκευής γιαουρτιού.

Στην συνέχεια οι μαθητές/ μαθήτριες επέλεξαν την πρώτη ύλη δηλαδή το φρέσκο γάλα .

Έπειτα από την παραγωγική διαδικασία τα παιδιά γέμισαν τα κύπελα με το μίγμα και τα τοποθέτησαν στο κλίβανο επώασης στους 42 °C.

Την επόμενη ημέρα οι μαθητές/ μαθήτριες δοκίμασαν το γιαούρτι και κατανόησαν την αξία των φυσικών προϊόντων σε σύγκριση με τα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Υπεύθυνος δράσης:

Χουλιουμης Στεφανος ΠΕ 88.01 ΕΑΕ

Συγγραφέας: 
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΟΥΛΙΟΥΜΗΣ