ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ LITTER LESS

Ομαδικό περιβαλλοντικό παιχνίδι / Litter less

 

Με αφορμή τη συμμετοχή μας στην καμπάνια litter less αλλά και με δεδομένες τις καλές πρακτικές εδώ και χρόνια στη διαχείριση των απορριμμάτων στο σχολείο μας, παίζουμε αυτό το μήνα όλοι μαζί ένα περιβαλλοντικό παιχνίδι. Στο παιχνίδι αυτό επιβραβεύονται φιλικές προς το περιβάλλον συμπεριφορές με πράσινους βαθμούς. Για παράδειγμα εάν ένα παιδί μια μέρα φέρει οργανικά υπολείμματα και τα βάλει στον κομποστοποιητή παίρνει ένα πράσινο βαθμό.

 

Οι βαθμοί καταγράφονται στα φυλλάδια του παιχνιδιού που τοποθετήθηκαν σε κάθε τάξη, από τα μέλη εκλεγμένων τριμελών επιτροπών (μαθητές) που συνεργάζονται με το δάσκαλο της κάθε τάξης. Καθημερινά αθροίζονται οι βαθμοί του κάθε παιδιού και προς το τέλος του επόμενου μήνα το ομαδικό σύνολο βαθμών για την κάθε τάξη. Το άθροισμα αυτό θα διαιρεθεί με τον αριθμό των παιδιών και θα βγει ένας μέσος όρος -δείκτης για την κάθε τάξη. Νικητές θα είναι όλα τα παιδιά γιατί δραστηριοποιήθηκαν προς ένα στόχο κοινό και άλλαξαν το περιβάλλον και την καθημερινότητα στο σχολείο τους. Για το λόγο αυτό όλοι οι μαθητές θα πάρουν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής . Μπράβο και στους γονείς που στηρίζουν με τον τρόπο τους τα παιδιά τους σε αυτή τη δράση μας.

Ένας ακόμα νικητής θα είναι το περιβάλλον και μέσα σε αυτό ο άνθρωπος μαθητής, ενήλικας, πολίτης…

Super νικητής όμως θα παραμένει αυτός που θα συνεχίσει να παίζει χωρίς να χρειάζεται βαθμούς με οδηγό την γνώση και την αγάπη του για όσα μας περιβάλλουν.

ΥΓ: Το παιχνίδι μας είναι στη διάθεση όποιου θέλει να το παίξει και στο σχολείο του αρκεί να μας το ζητήσει.

 

 

 

Συγγραφέας: 
jlebessi