ACTION AID - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2017

Οι μαθητές των τμημάτων Ε και ΣΤ συμμετείχαν και φέτος στην εκστρατεία της ActionAid για την Εκπαίδευση.Οι μαθητές των δύο τμημάτων παρακολούθησαν το οπτικοακουστικό υλικό από το φάκελο δραστηριοτήτων που μας στάλθηκε από την ActionAid και σχεδίασαν τις αφίσες, κολλάζ, ζωγραφιές!

Η εκστρατεία προωθεί έμπρακτα τον 4ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης:Ποιοτική εκπαίδευση για όλους. Φέτος η θεματική είναι αφιερωμένη στο δικαίωμα των παιδιών προσφύγων στην εκπαίδευση.
Με τη φετινή εκστρατεία δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στα παιδιά πρόσφυγες σε κάθε γωνιά του κόσμου και στέλνουμε μηνύματα αποδοχής και συνεργασίας γιατί η ποιοτική εκπαίδευση είναι δικαίωμα κάθε παιδιού!
Όλα τα σχολεία που συμμετέχουμε στο πρόγραμμα, θα τραγουδήσουμε ταυτόχρονα, ένα κοινό τραγούδι σαν δράση ευαισθητοποίησης για παιδιά σαν το Μαγκντί !!! Το τραγούδι "Τον άνεμο να ακολουθείς" που υπάρχει στο υλικό που απέστειλε η Actionaid, σε όλα τα σχολεία που συμμετέχουν φέτος στη δράση.

Μιλήσαμε για δικαιώματα παιδιών για ανάγκες, δυσκολίες και για τρόπους βοήθειας, μας συγκλόνισαν οι μαρτυρίες των δυο παιδιών που ήρθαν στο σχολείο μας από την Συρία! Μάλιστα μια μέρα μας μαγείρεψαν στην τάξη ,

Κάναμε πασχολίνο παζάρι για να βοηθήσουμε πρόσφυγες τις περιοχής μας
Συγγραφέας: 
Δημήτρης Οικονόμου