ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΕΛΙΕΣ - ΤΡΩΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ

Το ελαιόλαδο σε σχέση με άλλου τύπου έλαια είναι η καλύτερη επιλογή για τη διατροφή μας, αφού με τις ευεργετικές του ιδιότητες διασφαλίζει την όμορφη γεύση και την υγεία μας. Στο σχολείο μας μαζέψαμε τις ελιές και μάθαμε για τη διαδικασία μετατροπής τους σε λάδι.

Αποφασίσαμε να συνεισφέρουμε στην προστασία του περιβάλλοντος κάνοντας ανακύκλωση λαδιού. Το λάδι που προέρχεται από το μαγείρεμα . συνήθως καταλήγει στο νεροχύτη της κουζίνας κι αυτό γιατί  δε γνωρίζουμε την καταστροφή που προκαλούμε στο περιβάλλον.Ένα λίτρο καμένου λαδιού μολύνει σχεδόν ένα εκατομμύριο λίτρα νερού, ποσότητα η οποία είναι ικανή για να καλύψει τις ανάγκες ενός ατόμου σε νερό για 14 χρόνια!

Εμείς στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας Ωρωπού  συλλέγουμε το μαγειρεμένο λάδι , το στέλνουμε για ανακύκλωση και μετατρέπεται  σε βιοκαύσιμα.

 

Συγγραφέας: 
2nd Primary sch...