ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου, μέρα που το 1945 ιδρύθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ. Οι επιλογές των καταναλωτών πρέπει να προσανατολίζονται προς τροφές περισσότερο υγιεινές , θρεπτικότερες, γευστικότερες που παράγονται με μεθόδους που σέβονται το περιβάλλον Προτείνουμε μια διατροφή που στηρίζεται σε φυσικά, εποχικά προϊόντα των οποίων η παραγωγή, η διακίνηση και η συσκευασία δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Ο βασικός στόχος είναι να τρώμε κυρίως τρόφιμα που προέρχονται από φυτά-λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως και όσπρια (φασόλια, μπιζέλια, φακές) και να περιορίσουμε τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Μιλήσαμε για τις υγιεινές τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από την καθημερινότητά μας. Φτιάξαμε αφίσες και έργα με πλαστελίνη.