Το παρτέρι μας

"Το παρτέρι μας"

Η απόφαση της δημιουργίας ενός παρτεριού με πολυετή ανθοκομικά φυτά, προέκυψε από την ανάγκη ενός παρτεριού που θα δώσει χρώμα από την πρώτη μέρα τοποθέτησης των φυτών αλλά θα αντέχει και στις δύσκολές καιρικές συνθήκες της περιοχής της πόλης μας (Άμφισσα).

Έτσι, ξεκινήσαμε να κατασκευάζουμε ένα "τεταρτιμόριο παρτέρι" για το αειφόρο σχολείο μας.

Χρησιμοποιήσαμε πέτρες που βρήκε ο Γυμναστής μας στο χωράφι του στην Καρδίτσα και τις μετέφερε με πολύ κόπο στο σχολέιο όπου τα παιδιά έχτισαν με αυτές την καμπύλη οτ υπαρτεριού. Τοποθετήσαμε χώμα από τα βουνά της περιοχής έτσι ώστε οι εδαφολογικές απαιτήσεις των φυτών να ικανοποιούν τις ανάγκες τους. Σημαντική ήταν η προσφορά κοπριάς που συνετέλεσε στην συμπλήρωση των θρεπτικών ουσιών του εδάφους. Δεν πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι όλα αυτά μείωσαν το κόστος εγκατάστασης του παρτεριού.

Η επιλογή των φυτών ήταν προκλητική καθώς επιλέχθηκαν ανθοφόρα φυτά και θάμνοι ανθεκτικοί στην ξηρασία έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσουμε την κατανάλωση νερού. Επίσης, τα συγκεκριμένα φυτά δενε΄χουν ιδιαίτερες καλλιεργητικές φροντίδες  καθώς είναι αργής ανάπτυξης διαθέτοντας ωστόσο χρώμα από τηνπρώτη στιγμή. 

Η εξωτερική εμφάνιση του σχολείου λόγω του παρτεριού είναι πλέον καλαίσθητη ανεβάζοντας έτσι την προστιθέμενη αξία της γειτονιάς. 

Συγγραφέας: 
eeeekamfissas