Σε μια γιορτή προς τιμή του πλανήτη!

Σε μια γιορτή προς τιμή του πλανήτη! με αφορμή το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Υγιή παιδιά Υγιής πλανήτης  και την δημιουργία  κουζίνας και  σχολικού λαχανόκηπου στο σχολείο μας

Τόπος συνάντησης: στην κουζίνα του 93ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών»Γρηγόρης Λαμπράκης»

Ημέρα και ώρα συνάντησης : Κυριακή 19 Νοεμβρίου  5.30μ.μ

Οικοδεσπότες: οι μαθητές , οι γονείς της Γ1 τάξης και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου

Προσκεκλημένοι: οι κ. Ελένη Σβορόνου,  Αχιλλέας Πληθαράς,  Βίκυ Μπαρμπόκα, Χρήστος Γιαννακόπουλος από τη WWF Ελλάς, η κ. Νίκη Κοκκινοπλίτη από το 21ο Νπιαγωγείο Αθηνών και η κ Ευαγγελία Μπεκιράκη  και οι  κ. Γιάννης Γρηγορίου, Μανόλης Κοτσαράς από την Praktiker Hellas

Ήμασταν όλες και όλοι εκεί ! 

…το βροχερό απόγευμα της Κυριακής!

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα γιομάτη χρώματα,αρώματα ,εικόνες χαρωπές, γιορτάσαμε προς τιμή της σωτηρίας του πλανήτη και αφήσαμε το μικρό μας αποτύπωμα -που ευχόμαστε να πολλαπλασιαστεί-επιλέγοντας και δημιουργώντας  πιάτα με χαμηλό οικολογικό αποτύπωμα .

Η γιορτή μας  ξεκίνησε με μια σύντομη παρουσίαση των δράσεων του προγράμματος «Υγιή παιδιά  Υγιής πλανήτης» που υλοποιήθηκαν στο σχολείο μας και η κ. Ελένη Σβορόνου από τη WWF Ελλάς και η κ. Ευαγγελία Μπεκιράκη  μας παρουσίασαν τις υποδομές που αφήνει το πρόγραμμα στο σχολείο μας καθώς και τη χρησιμότητά τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι γονείς που είχαν ετοιμάσει  εδέσματα φτιαγμένα από ντόπια υλικά εποχής- με ταυτότητα του τόπου τους-  μας παρουσίασαν τις συνταγές τους, προσκαλώντας μας να επιλέγουμε διατροφικά υλικά που θα αφήνουν τον πλανήτη να αναπνέει!

Και οι μικροί μας φίλοι  , ως μικροί σεφ ,με τη βοήθεια των μαμάδων τους μαγείρεψαν στην όμορφη κουζίνα μας , μπάρες βρόμης και κουλουράκια λαδιού και κατάφεραν όχι μόνο να γαργαλίσουν τους υποδοχής της γεύσης μας αλλά και να αντιληφθούμε τη σημαντικότητα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της  διατροφής  στην επικοινωνία των εμπλεκομένων μερών (εκπαιδευτικοί-παιδιά,γονείς-παιδιά)

Όσο οι μικροί μας σεφ μεγαλουργούσαν …και οι μυρωδιές των φαγητών μας προκαλούσαν, γεμίσαμε τα πιάτα μας με νόστιμα καλούδια και γύρο από το τραπέζι με κουβεντούλες και χαρά, ευχηθήκαμε στην υγειά του πλανήτη μας που τις τελευταίες ημέρες για μια ακόμη φορά υποφέρουμε που τον κακομεταχειριζόμαστε!

ΥΓ: Για να μην ξεχνάμε όλα αυτά που συζητήσαμε και γευτήκαμε ρίχνουμε ματιές στα σουβεράκια που φτιάξαμε!!!

Συγγραφέας: 
93dimath