Σχολικός κήπος-Υγιή παιδιά Υγιής πλανήτης

Φθινόπωρο!!!!! εποχή που μπορούμε  να φυτεύσουμε τα ζαρζαβατικά  μας  και όχι μόνο  !

Οι μαθητές της Γ1 τάξης στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Υγιή παιδιά υγιής πλανήτης  εκμεταλλεύτηκαν την εποχή  τις   γνώσεις   που  έχουν αποκτήσει   από το πρόγραμμα  (κάθε πράγμα τον καιρό  του …) και  τις συμβουλές των γεωπόνων της εταιρείας που μας χορήγησε τα υλικά για τη δημιουργία του κήπου και των συνεργατών της wwf  .

Την κρίσιμη ώρα φίλοι μας γεωπόνοι μας μίλησαν για τα λαχανικά που μπορούμε να φυτέψουμε το Φθινόπωρο και μας έδειξαν τον τρόπο.   Τα παιδιά  άρχισαν με το σπορείο. Φύτεψαν σποράκια  σε χώμα και τα πότισαν.
Με τη βοήθεια τους  τοποθέτησαν στα παρτέρια χώμα και φύτεψαν μαρούλια και αρωματικά και θεραπευτικά φυτά, δυόσμο, μέντα, δενδρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη .

Οι γεωπόνοι μας ενημέρωσαν πως για να μεγαλώσουν τα βοτάνια μας  και τα λαχανικά μας θα χρειαστούν από εμάς  αγάπη νερό και σαν ομάδα να μοιράσουμε τις εργασίες για την ανάπτυξη  , αντιμετώπιση πιθανών ασθενειών ,συγκομιδή  των φυτών μας!

 

Το πόσο γρήγορα πέρασε η ώρα κανείς δεν το κατάλαβε και η χαρά μας ήταν τεράστια ! Τα παιδιά κρέμασαν στον τοίχο το ημερολόγιο κήπου  και σημείωσαν τις ημέρες ποτίσματος και τις ομάδες με τις εργασίες που ανέλαβαν η κάθε μια !

Το αποτέλεσμα θα το μοιραστούμε μαζί σας σε λίγες ημέρες!

Περισσότερα για το πρόγραμμα Υγιή παιδιά υγιής πλανήτης θα  βρείτε στην ιστοσελίδα http://food.wwf.gr/schools

 

 

Συγγραφέας: 
93dimath