Συνέντευξη των Μικρών Δημοσιογράφων

Συνέντευξη από τους συμμαθητές τους-μέλη του περιβαλλοντικού προγράμματος΄΄ Η ζωή μας από ψηλά΄΄, πήρε η ομάδα των ΄΄Μικρών Δημοσιογράφων για το Περιβάλλον΄΄, τη Πέμπτη 11 Μαϊου 2017.
Τα παιδιά είπαν ότι επέλεξαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα γιατί είναι φυσιολατρικό και τους άρεσε η ιδέα της επαφής με τη φύση. Μας μίλησαν για τις δραστηριότητές τους στους ορεινούς προορισμούς τους, όπως αναρρίχηση και ορεινή ποδηλασία αλλά και ανάβαση στον Υμηττό, στη Πάρνηθα και στο Παρνασσό, όπου συχνά χρησιμοποίησαν ειδικό εξοπλισμό, τα λεγόμενα ΄΄μπατόν΄΄, για να διευκολύνουν την ανάβασή τους και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στις εξορμήσεις τους. Όλες, όμως, τις ξεπερνούσαν  στηρίζοντας και βοηθώντας ο ένας τον άλλο.

Μοιράστηκαν με τους συμμαθητές τους τα πρωτόγνωρα συναισθήματα που βίωσαν στους κόλπους της αγνής και ανέγγιχτης φύσης και όλοι συμφώνησαν ότι η συνύπαρξη και συνέργεια μέσα στην ομάδα, τους έφερε πιο κοντά και γνώρισαν ο ένας τον άλλο πιο ουσιαστικά.
Τέλος, όταν ρωτήθηκαν τι θα άλλαζαν στο αστικό τοπίο του Γέρακα, όλοι είπαν ότι θα ήθελαν να ζουν σε μια πιο πράσινη πόλη, με πιο καθαρή ατμόσφαιρα.

http://www.protogymnasiogeraka.gr/index.php/ekpaideftika-programmata/periballontika/234-anakiklosi-sxolikos-kipos-mikroi-dimosiografoi.html?limitstart=0

 

Συγγραφέας: 
1gymgerakas