"Γάλα - Αναζητώντας άλλους Γαλακτοκομικούς Προορισμούς"

Στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας και εντός του θεματικού άξονα της Διατροφής, παρουσιάστηκε την Πέμπτη, 17/05/18 από τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου η εργασία τους: "Γάλα - Αναζητώντας άλλους Γαλακτοκομικούς Προορισμούς".

Σκοπός της εργασίας ήταν τα παιδιά να γνωρίσουν και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα εκτός του ευρέως γνωστού αγελαδινού γάλακτος. Γι’ αυτό, αφού χωρίστηκαν σε ομάδες, διερεύνησαν καθόλη τη σχολική χρονιά τα προβλήματα που ενδεχομένως προκύπτουν από το αγελαδινό γάλα και αναζήτησαν άλλους γαλακτοκομικούς προορισμούς, συγκεντρώνοντας πληροφορίες για το Αριάνι και κυρίως για το διατροφικό θησαυρό που λέγεται Κεφίρ. Έμαθαν τον τρόπο παρασκευής του και έφεραν στο σχολείο δείγματα από συσκευασίες Κεφίρ με ποικίλες γεύσεις, ώστε να το δοκιμάσουν και να πειραματιστούν με τη γεύση του.

Στο πλαίσιο της εργασίας οι μαθητές άντλησαν πληροφορίες, εκτός των άλλων και από την επίσκεψή τους στο εργοστάσιο παρασκευής Κεφίρ «Υγεία», όπως και από τη σχετική με το αντικείμενο ομιλία της Επίκουρης Καθηγήτριας του Τμήματος Α.Τ.Ε.Ι.Θ. «Τεχνολογία Τροφίμων» κ. Γεωργίας Δημητρέλη.

Συγγραφέας: 
εκπαιδευτήρια_ ...