"Σχολεία εν Δράσει" - Βραβεύσεις

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, σε εορταστικό κλίμα η εκδήλωση του Δήμου Παλλήνης, «Σχολεία εν Δράσει», που αποτελούσε και τον 2ο Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης. Η εκδήλωση ξεκίνησε νωρίς το πρωί με την εκπαιδευτική ψυχαγωγική δράση «Λούνα Παρκ» της Ανακύκλωσης και τη συναυλία Jazz με ανακυκλώσιμα υλικά από το μουσικό σχήμα Voyage Jazz Group του Αλέξανδρου Χρηστίδη.

Παράλληλα υπήρχε έκθεση φωτογραφίας και έργων των σχολείων με τις περιβαλλοντικές δράσεις τους. Το σχολείο μας είχε το δικό του χώρο όπου προωθούσε την επαναχρησιμοποιούμενη πάνινη τσάντα που δημιούργησαν τρία προγράμματα του σχολείου μας. Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για το συγκεκριμένο θέμα και η μείωση της πλαστικής σακούλας που μολύνει το παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον και θανατώνει θαλάσσια θηλαστικά και πουλιά.

Η προώθηση αυτή είχε μεγάλη επιτυχία γιατί το κοινό ευαισθητοποιήθηκε και αγόρασε ένα μεγάλο αριθμό τσαντών. Τη βράβευση για το σχολείο μας πραγματοποίησε ο Δ/ντής Δ/θμιας Εκπ/σης Αν. Αττικής, κ. Καπέλλας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε προβολή των δύο βίντεο που είχε ετοιμάσει η περιβαλλοντική ομάδα «Σκέψου οικολογικά, ανακύκλωσε, απόλαυσε βιολογικά». Το πρώτο βίντεο αφορούσε την ανακύκλωση, τον σχολικό κήπο και την επαναξιοποίηση της τροφής ενώ το δεύτερο ήταν ένα σποτάκι, προώθησης της επαναχρησιμοποιούμενης πάνινης τσάντας του σχολείου μας. Η Διευθύντρια του σχολείου, κα Περτσινίδου, εξήγησε στο ακροατήριο τον σκοπό της δράσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Παλλήνης, κ. Ζούτσος, οι Αντιδήμαρχοι, κ., Μπαξεβάνης, κ. Δημητριάδης, κ. Πυργιώτης, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης, κ. Μουρτζιάπης και κ. Λιακόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Σμέρος, ο Δ/ντής Δ/θμιας Εκπ/σης Αν. Αττικής κ. Καπέλλας, η Δ/ντρια Π/θμιας Εκπ/σης, κα Ξυθάλη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αν. Αττικής, κ. Γ. Σμέρος, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, κα Κορωναίου, Δ/ντές σχολείων του Δήμου Παλλήνης, μαθητές και γονείς.

Το σχολείο μας εκπροσώπησαν η Διευθύντρια, κα Περτσινίδου, οι Υπ/ντριες, κα Πριτσιούλη και κα Δέτσικα, οι καθηγητές, κ. Αλβέρτης, κα Ζερεφού και κα Μούσιου, οι μαθητές, Λάζαρης, Κωνσταντίνου, Δανελλάτου Βαρβάρα και Βασιλική, Γεωργαντζέλη και ο κ. Μπαρμπαρίγος από τον ΣΓΚ. Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Παλλήνης και την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Υγείας, κα Ζινέλη που είχε τον συντονισμό της δράσης και της εκδήλωσης αλλά και όλους τους διοργανωτές. Συγχαρητήρια σε όλους του συμμετέχοντες και ιδιαιτέρως στους μαθητές μας Λάζαρη και Κωνσταντίνου που επί δύο ώρες αγόγγυστα προωθούσαν τις πάνινες τσάντες του σχολείου μας!!

Συγγραφέας: 
corinna.pertsinidou