ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ- ΟΜΙΛΙΑ ΓΕΩΠΟΝΟΥ

Η γεωπόνος κάνει επίδειξη φυτών.
Εικόνες από βιβλία

Στα πλαίσια του προγράμματος "Σχολική Αυλή" καλέσαμε στο σχολείο μας την κυρία Χρυσάνθη Χουλιαρά, γεωπόνο, να μας μιλήσει για τα φυτά και τις δυνατότητες που έχουμε προκειμένου να γίνει δενδροφύτευση στην αυλή του δημοτικού. Η επίσκεψη της κ. Χουλιαρά έγινε στις 15/3/2018 σε πρωινή ώρα σε μία τάξη, παρουσία 2 τμημάτων του Α1΄ και του Γ1΄. Η ομιλία- συζήτηση έγινε με τη μορφή συνέντευξης καθώς οι μαθητές είχαν προηγουμένως ετοιμάσει τις ερωτήσεις που ήθελαν να κάνουν στη γεωπόνο. Έτσι, τα παιδιά παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ομιλία, προβληματίστηκαν και διατύπωσαν τις απορίες τους τις οποίες η γεωπόνος έλυσε με απλό και εύστοχο τρόπο. 

Έγινε αναφορά στα μέρη του φυτού, ενώ παράλληλα η γεωπόνος έκανε επίδειξη διαφόρων φυτών (παχύφυτο, κάκτο, ζουμπούλι, κολοκύθι, μπρόκολο, φράουλες, ένα τροπικό φυτό, το σαρκοφάγο φυτό νεπενθέ, αρωματικά φυτά της περιοχής του Πηλίου, κά.). Ακόμη, οι μαθητές είδαν εικόνες από βιβλία που η ίδια είχε φέρει.

Μετά την ομιλία- συνέντευξη όλοι μαζί βγήκαμε στην αυλή του σχολείου για να συζητήσουμε για το τι είδους φυτά μπορούμε να φυτέψουμε και για την καταλληλότητα του διαθέσιμου χώρου. 

Συγγραφέας: 
stauroulafardouli