Επίγνωση ευθύνης-Επίτευξη στόχων παρελθοντικού προγράμματος!

Κάθε επιτυχία των Στόχων  ενός περιβαλλοντικού προγράμματος είναι μια επιτυχία  της σχολικής κοινότητας προς την αειφορία...

Μετά το αφιέρωμα της ΕΡΤ3 στο Γυμνάσιο Κοίμησης για τις Πανελλήνιες διακρίσεις του μια από τις οποίες είναι η Πράσινη Σημαία έχουμε ως περιβαλλοντική ομάδα γνώση της τεράστιας ευθύνης που μας επωμίζεται να αποδείξουμε ότι επάξια φθάσαμε ως εδώ και ότι όχι μόνο δεν είμαστε διάττοντες αστέρες αλλά ότι έπεται λαμπρότερη συνέχεια!

Πριν ακόμη βραβευτούμε στις 6 Απριλίου, αφήσαμε τους πανηγυρισμούς, και βγήκαμε στην αυλή να ασχοληθούμε με τις απαραίτητες ανοιξιάτικες εργασίες τόσο για τον καλλωπισμό του αύλειου χώρου όσο και την φροντίδα των ανθοφόρων δεντρυλλίων που φυτέψαμε σε προηγούμενο πρόγραμμα.

Έχουμε στο μυαλό μας ότι το βλέμμα τόσο της τοπικής κοινωνίας της περιφέρειας Σερρών όσο και ενός μεγάλου μέρους της Ελλάδας και διεθνώς (λόγο μετανάστευσης) είναι στραμμένο απάνω μας, μιας και μας ρωτούν τι άλλο ετοιμάζουμε…

Έχεις τεράστια ευθύνη να μη σταματήσεις να προσπαθείς είναι η μοναδική απάντηση στην παραπάνω ερώτηση.

Στο βίντεο που επισυνάπτουμε  γίνεται προβολή  των τελευταίων δράσεων της περιβαλλοντικής μας ομάδας όπου επετεύχθη  σημαντικότατος στόχος προηγούμενου προγράμματος μας αποδεικνύοντας την διαχρονικότητα και ζωντανή δράση των προγραμμάτων που υλοποιούμε!

Οι Συνεχείς Πανελλήνιες διακρίσεις του Σχολείου  και η εξωτερίκευση τους δεν άφησαν ασυγκίνητο τον Δήμο Ηράκλειας ο οποίος στάθηκε σημαντικότατος αρωγός στο να δημιουργήσουμε μια μοναδική σχολική αυλή πλημμυρισμένη με χρώματα  που θα προσφέρουν τα υπέροχα ΕΠΙΠΛΕΟΝ - ΣΠΑΝΙΑ δέντρα που φυτεύτηκαν! Τα δέντρα είναι 3 μέτρα και ηλικιακά 4-5 ετών οπότε η απόδοση τόσο της ανθοφορίας όσο και του πολύχρωμου, ανα εποχή, φυλλώματός τους θα είναι ικανοποιητική!

Είμαστε σίγουροι για την αποκλειστικότητα των χρωμάτων της Σχολικής αυλής που ήταν στόχος μας,  προς τέρψη οφθαλμών και ψυχική γαλήνη, τόσο των μαθητών όσο και της τοπικής κοινωνίας. ΕΙΣΑΚΟΥΣΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΠΕΙΣΑΜΕ  τόσο τον πρόεδρο του Δ.Δ Κοίμησης κύριο Κουβεντάρη Άγγελο, τον Δασολόγο του Δήμου Ηράκλειας κύριο Καρταλίδη Στέλιο, το πρόεδρο της Σχολικής επιτροπής του Δήμου Ηράκλειας κύριο Γκόγκα Νίκο, τους οποίους το Γυμνάσιο Κοίμησης Θερμά ευχαριστεί για την αρωγή τους στην αειφορία του χαρακτηρισμένου επίσημα πλέον  ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ Σχολείου και βραβευμένου με την Πράσινη Σημαία απο την Ελληνική Εταιρεία προστασίας της Φύσης.

Συγγραφέας: 
gymkoimis