Ο Δήμος Ηράκλειας Σερρών απένειμε τιμητικό έπαινο στο Οικολογικό Γυμνάσιο Κοίμησης για τις Διεθνείς και Πανελλήνιες Βραβεύσεις του! Κορύφωση της διάχυσης των αποτελεσμάτων των προγραμμάτων μας στην τοπική και όχι μόνο Κοινωνία!

Την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 ο Δήμος Ηράκλειας της Περιφερειακής ενότητας Σερρών, βράβευσε στο Δημαρχείο όπου παραβρέθηκε αντιπροσωπεία Μαθητών και Καθηγητών, το Οικολογικό Γυμνάσιο Κοίμησης Σερρών, για τις Διεθνείς και Πανελλήνιες Βραβεύσεις του, γεγονός μοναδικό στα χρονικά του Δήμου.

Η Βράβευση αποτέλεσε το εν κατακλείδι απόλυτα πετυχημένο Βήμα της διάχυσης των Αποτελεσμάτων-Συμπερασμάτων των περιβαλλοντικών προγραμμάτων: «Γεωθερμία και η αξιοποίηση της στο νομό Σερρών» και «Ποταμός Στρυμόνας, πηγή ζωής για το νομό Σερρών» τα οποία  για δύο συνεχόμενες χρονιές στον 1ο και 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό BRAVO-SCHOOL που διοργάνωσε Βιωματικό Σχολείο, εκπαιδευτικό τμήμα του δικτύου Quality Net Foundation, αξιολογήθηκαν και πήραν την βράβευση «της Καλύτερη εκπαιδευτικής προσέγγισης» στην Κατηγορία «Καλή πρακτική», συνδεόμενα το πρώτο με το Στόχο 7 «Φθηνή και Καθαρή ενέργεια» και το δεύτερο με το Στόχο 15 «Ζωή στην Στεριά».  Το πρόγραμμα «Ποταμός Στρυμόνας, πηγή ζωής για το νομό Σερρών» είναι ήδη αναρτημένο στο παρατηρητήριο  Βιωσιμότητας στο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ του QNF SDGs SchoolClub (SustainableDevelopmentGoalsSchoolClub) στο οποίο είναι από πέρσι μέλος το Γυμνάσιο Κοίμησης Σερρων λόγω της πανελλήνιας βράβευσης που έλαβε το πρόγραμμα «Γεωθερμία και η αξιοποίηση της στο νομό Σερρών».

Ιδιαίτερη μνεία έγινε κατά την διάρκεια της βράβευσης η συμμετοχή του Γυμνασίου Κοίμησης Σερρών στο Διεθνές Δίκτυο Οικολογικών Σχολείων, που στην Ελλάδα εκπροσωπείται από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, στον ιστοχώρο  της οποίας το Γυμνάσιο Κοίμησης διατηρεί δική του πλήρως και ανελλιπώς ενημερωμένη ιστοσελίδα με αναρτήσεις όλων των περιβαλλοντικών και όχι μόνο  δράσεων του Σχολείου!

Ο Δήμαρχος Ηράκλειας κύριος Κοτσακιαχίδης Κλεάνθης ανέφερε πως αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Δήμο του, τόσο η Βράβευση του Γυμνάσιου Κοίμησης (το μοναδικό στην περιφερειακή ενότητα Σερρών) με την πράσινη Σημαία από το FEE (Foundation for Environmental Education) όσο και οι δύο Πανελλήνιες πρωτιές του ενός μικρού περιφερειακού Σχολείου, ανάμεσα σε πλέον των 300 συμμετεχόντων Σχολείων,  στο Διαγωνισμό BRAVO-SCHOOLS, που προωθεί τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Ο Συντονιστής των προγραμμάτων Αρβανιτίδης Σίμος, Μαθηματικός του Γυμνασίου Κοίμησης, παρουσία του Διευθυντή του Γυμνασίου Κοίμησης κύριου Αντωνιάδη  Κωνσταντίνου, του προέδρου της Σχολικής επιτροπής  του Δήμου Ηράκλειας και Αντιδημάρχου κυρίου Γκόγκα Νικολάου, αντιπροσωπείας Καθηγητών, Γονέων και Μαθητών του Οικολογικού Γυμνασίου Κοίμησης, έκανε μια εμπεριστατωμένη ενημέρωση τόσο για το Βιωματικό Σχολείο και τον Διαγωνισμό BRAVO-SCHOOLS όσο και τον θεσμό των οικολογικών Σχολείων, συνεπικουρούμενος από τους Μαθητές της Περιβαλλοντικής ομάδας του Σχολείου.

To Οικολογικό Γυμνάσιο Κοίμησης έβαλε με τις αναρτήσεις του, το Δ.Δ Κοίμησης και ευρύτερα το Δήμο Ηράκλειας στο Παγκόσμιο Χάρτη του στο παγκόσμιο χάρτη του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΤΥΟΥ WORLD LARGEST LESSON. ΟΙ Πανελλήνιες βραβεύσεις του Γυμνασίου Κοίμησης έφεραν 2 φορές την κρατική τηλεόραση στο χώρο του Γυμνασίου για εκτενές ρεπορτάζ των δράσεων του. To Γυμνάσιο Κοίμησης δώρισε στο Δήμο Ηράκλειας, πέρα από την Πανελλήνια αναγνώριση, δύο αφίσες προβολής των προαναφερθέντων προγραμμάτων του, όσο και 2 DVD διάρκειας πλέον των 2 ωρών, με όλες τις δράσεις αλλά και προτάσεις προς τον Δήμο των 2 προγραμμάτων.

Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος επαίνεσαν τους Μαθητές μας για τα πρωτοποριακά προγράμματα που υλοποίησαν υποσχέθηκαν ότι θα μελετήσουν διεξοδικά το υλικό που τους δόθηκε και τις προτάσεις μετά από ενδελεχή έρευνα των Μαθητών μας για την αξιοποίηση του Γεωθερμικού πεδίου Λιθοτόπου –Χρυσοχωράφων και των μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας και αντιρρυπαντικής προστασίας  που πρέπει να παρθούν άμεσα για τον ποταμό Στρυμόνα και την Λίμνη Κερκίνη.

Ο στόχος ανοίγματος του Σχολείου στην τοπική κοινωνία αλλά και η συνεργασία του με τους φορείς του Δήμου υλοποιήθηκαν στο έπακρο…

Ο Δήμαρχος Ηράκλειας απέδωσε τιμητικό έπαινο στο Οικολογικό Γυμνάσιο Κοίμησης, ο οποίος παρελήφθη από τον Διευθυντή του Σχολείου κύριο Αντωνιάδη Κωνσταντίνο. Επίσης ο Δήμαρχος κύριος Κοτσακιαχίδης μαζί με τον Αντιδήμαρχο κύριο Γκόγκα μοίρασαν τιμητικούς επαίνους του Διαγωνισμού Bravo schools στους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση βράβευσης μαθητές μας, που τους καθιστούν ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΤΩΝ 17 ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

Με την Βράβευση αυτή κλείνει ένας κύκλος άψογης Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηράκλειας και του Οικολογικού Γυμνασίου Κοίμησης μιας και ο πρώτος με τη παρέμβαση του προέδρου της Σχολικής επιτροπής Κυρίου Γκόγκα και του προέδρου του Δ.Δ Κοίμησης κου Κουβεντάρη Άγγελου υπήρξε ουκ ολίγες φορές αρωγός υλικοτεχνικής και ψηφιακής υποδομής στο Σχολείο μας, προκειμένου να υλοποιηθούν και να προβληθούν τα Πανελλήνια βραβευθέντα προγράμματα μας!

Προσδοκούμε και είμαστε σίγουροι για την Συνέχιση της Συνεργασίας του Οικολογικού Γυμνασίου Κοίμησης και με την νέα Δημοτική Αρχή του Αξιότιμου νέου Δημάρχου Κυρίου Κουτσάκη με την ανάληψη των καθηκόντων του, ώστε να παραμείνει αέναο το ταξίδι του Γυμνασίου μας προς της ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ!  

Αρβανιτίδης Σίμος

Μαθηματικός του Γυμνασίου Κοίμησης και συντονιστής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του

Συγγραφέας: 
gymkoimis